Sağlık

Sağlık Haberleri

Ne şişkinlik ne gaz problemi kalıyor: 1 bardak tüketen pamuk gibi hafifliyor

Şişkinlik, insanı rahatsız eden sorunlardan biridir. Şişkinliğe en etkili çözüm ise bir fincan bitki çayında gizlidir. Bu çayı içtiğinizde kuş gibi hafifleyecek ve aynı zamanda gaz problemi de sona erecek. İşte şişkinliğe ve gaz problemine en etkili şifalı çay

Uyuz salgını var mı? Bakan Koca'dan flaş açıklama geldi

Uyuz vakalarında endişeye sebep olabilecek bir artış olmadığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kısmi bir artış tespit ettik. Çok yakın takip ettiğimiz bir durum" dedi.

Tavuk döner tüketirken rengine dikkat! Tavuk dönerin bozuk olduğunu gösteren o işaret

Tavuk döner, Türk lezzetlerinde vazgeçilmez öneme sahiptir. Ancak bazı işletmeler bozuk tavuk eti satabiliyor. Bu küçük tüyolar sayesinde tavuk dönerin bozuk olduğunu kolayca anlayabileceksiniz. İşte tavuk döner tüketirken dikkat etmeniz gereken unsur

Bulyonun bu zararlarını öğrendikten sonra bir daha almayacaksınız!

Dünyanın en zararlı besini olarak seçilen bulyonun sadece bir küpü bile vücuda ciddi zararlar veriyor. Mutfaklarda yiyeceklere tat vermesi için kullanılan bu kimyasal bileşenin yol açtığı hastalıklar oldukça fazla.

Öğretmen sendikası uyardı: Siirt'te de görülen hastalık öğrenciler arasında hızla yayılıyor

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası, deprem kenti Hatay’daki bazı okullarda uyuz tespit edildiğini açıkladı. Başkan Deniz Ezer, tedbir çağrısı yaptı. Uyuz Siirt'te de bir çok kişide görülmüştü.

Fahrettin Koca'dan 'Kürtçe' yanıtı: TC vatandaşları sadece Türkçe hizmet alabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, e-Reçetem sistemiyle ilgili önergeyi yanıtladı. TC vatandaşlarının e - reçetem sisteminde Türkçe dışında bir dilde hizmet alamayacağını söyledi.

Ve Kesin Sonuç Alındı... Düşen Ya da Çürüyen Dişlerin Yerine Artık Yenisi Çıkacak

Fareler üzerinde yapılan çalışmada başarılı olan bilim insanları, diş çıkmasını engelleyen USAG-1 proteinini bloke eden bir antikor ilacı üzerinde çalışıyor. Bu da demek oluyor ki kaybettiğiniz dişlerinizin yerine yenisi çıkabilir.

Sabahları bunu yapmak kalp krizi riskini 5 kat artıyor!

Kalp krizi, sinsice ilerlediği ve yaşanması halinde vücutta ağır tahribatlar yarattığı için sağlık açısından oldukça riskli bir durum olarak ele alınıyor. Her yıl yaklaşık 300 bin kişi kalp krizi geçirmesi, uzmanları kalp sağlığına dair önerilerde bulunmaya itiyor.

Pandemi bitti, sendromları bitmedi: Dikkat, siz de Languishing olabilirsiniz!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19'un etkileri öyle kolay silineceğe benzemiyor. Pandemiden sonra insanlarda yeni bir sendrom görülmeye başladı, adı: Languishing.

Kapanma var mı? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SABAH’a yaptığı açıklamada, Kovid-19 aşıları ile ilgili oluşturulmaya çalışılan spekülasyonlara değindi ve aşılama konusunda net mesajlar verdi.

Canan Karatay uyardı! Erkeklerde saç dökülmesinin nedeni...

Diyetisyen Canan Karatay, erkeklerin pilav tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Erkekler pilava çok meraklı oturup da devamlı pilav yemesinler, lezzetli olabilir ama saç dökülmesinin temel sebebidir." dedi.

Siirt'te Aşırı Dozda İlaç Alan Genç Kız Hastaneye Kaldırıldı

Siirt il merkezinde aşırı dozda ilaç alan 20 yaşındaki genç kız hastaneye kaldırıldı.

İlginç Araştırma: Apartmanda üst katta oturanlara kötü haber!

Alman fizikçi Albert Einstein, genel görelilik kuramına göre zaman sabit bir hızda akmıyor. Zamanın akış hızına etki eden bazı faktörler var. Bunlardan biri ve en önemlisi ise yer çekimi. Çünkü yer çekimi, zamanı yavaşlatıyor. Dünya’nın merkezine yakın olan noktalarda zaman daha yavaş geçiyor. Buna göre üst katlarda yaşayanlar, alt katlarda yaşayanlara göre daha hızlı yaşlanıyor.

Türkiye, kişi başına düşen doktor sayısında Avrupa'da sonuncu

Türkiye, doktor sayısında Almanya, İtalya (243 bin), Fransa (216 bin) ve İspanya'nın (213 bin) ardından beşinci sırada bulunuyor. Ancak nüfusa göre hesaplandığında durum değişiyor.

Mutluluğun mutfakta gizli olduğunu biliyor muydunuz? Depresyona iyi gelen muhteşem 7 besin!

Tüketilen gıdalar kişinin mutluluk seviyesindeki değişimlerde rol oynayabilir. Uzmanlar tarafından önerilen bu gıdalar duygusal sağlığınızı destekleyecek...

Okulda grip salgınına dikkat! Uzman isim tek tek uyardı

Okulların açılmasıyla beraber sonbahar aylarında grip salgını da yayılmaya başladı. Uzman doktor, okullardaki grip salgınına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Siirtli Profesörden Hijyen Uyarısı: Tuvalete Telefonla Girmeyin!

Siirtli Prof. Dr. Vefik Arıca, son dönemlerde özellikle gençler arasında tuvalete cep telefonuyla girmenin yaygınlaştığına dikkat çekti.

TÜİK, Türkiye'de beklenen yaşam süresini açıkladı

Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,5 yıl olarak hesaplandı. TÜİK verilerine göre, doğuşta beklenen yaşam süresi, erkeklerde 74,8, kadınlarda 80,3 yıl olarak belirlendi.

Eylül ayında rüyada örümcek görenlerin sayısı artıyor... Uzmanlar uyardı!

Rüyalar bazen anlamsız olsa da, bilinçaltını yansıttığı düşüncesiyle çeşitli anlamlara yorumlanabilirler. Peki siz bu eylül ayında rüyalarınızda daha çok örümcek görmüş olabilir misiniz? Tuhaf gelebilir ancak bu korkutucu rüyaların arkasında belirli bir neden var.

Toplam 832 haber.