Sağlık

Sağlık Haberleri

Tam bir şifa deposu: Günün her saati zevkle tüketilen paçaya ilgi arttı

Kış aylarında tüketimi yüzde 100'e kadar çıkan kelle paça ve kibe mumbar, antibiyotik görevi gördüğü düşünüldüğü için Diyarbakırlıların vazgeçilmezi oluyor.

Üroloji Uzmanı Karagözoğlu, anne karnındaki bebeğin böbrek sağlığına dikkat çekti

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi Uzmanı Operatör Doktor Akın Karagözoğlu, Anne karnındaki bebekte hidronefrozun tespit edilmesinin önemi ile ilgili bilgi verdi.

Menopozdan çocuğu olmaz denilen kadın, PRP tedavisiyle gebe kaldı

Diyarbakır'da gittiği hastanede menopoz teşhisi konulup çocuğunun olmayacağı söylenen kadın, PRP tedavisiyle gebelik müjdesi aldı.

Ayaktaki şişkinlik kalp kapak hastalığı habercisi olabiliyor

Kalp rahatsızlıklarında erken tanının önemli olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hüseyin Akçalı, 'Kalp kapak hastalıklarının belirtileri; halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, ayaklarda şişkinlik olarak nitelendirebiliriz temel olarak, baş dönmesi, baygınlık. Bunlar kalp kapak hastalığının belirtileri olabilir' dedi.

Fransa'dan geldi, Gaziantep'te şifa buldu

Fransa'da yaşayan 14 yaşındaki İsmail Eren Ayık, göz sağlığına Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde kavuştu.

220 kiloyla girdiği mide ameliyatının ardından 15 günde 15 kilo verdi

Gaziantep'te yaşayan 37 yaşındaki Erhan Arsal, 220 kiloyla girdiği mide ameliyatının ardından 15 günde 15 kilo vererek 205 kiloya düştü.

Gaziantep'te üçüz bebek sevinci

Gaziantep'te 2024'ün ilk üçüz bebekleri, Nizip Devlet Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı. Baytekin çifti, üçüz bebeklerine Arda, Aras ve Ceren ismini verdi.

Siirt’te Yılbaşı Öncesi Gıda ve Alkollü İçecek Denetimi Yapıldı

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yılbaşı öncesi hafta sonları dahil olmak üzere gıda ve alkollü içecek satışı yapan yerlere yönelik denetim yaptı

Hatem Hastanesi'nden yeni yıl mesajı

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Aytaç, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aytaç, 2024 yılının barış, huzur ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olan sağlıklı bir yıl olmasını temenni ediyorum' dedi.

İdrar renginiz hastalıklarınız hakkında bilgi verebilir! İdrar Renkleri Ne Anlama Gelir?

Belki dikkat etmemişsinizdir ancak idrar renginiz size hastalığınızla ilgili alarm verebiliyor. Bunun için hastane ortamında örnek vermenize bile gerek yok. Beyaz, açık sarı, sarı, koyu sarı, turuncu, kırmızı ve yeşil idrar sizin hastalığınızı size önceden verebilir. İşte idrar rengine bakarak kendinize teşhis koyabileceğiniz o yöntem...

Gaziantep'te 3 milyon lira değerinde kaçak ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi

Gaziantep'te bir adreste yapılan aramalarda piyasa değeri 3 milyon 350 bin TL olan gümrük kaçağı 6 bin 850 adet ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

ANKA'dan yeni yıl öncesi sağlıklı beslenme önerileri

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, yeni yıla sağlıklı girebilmek için doğru beslenmenin önemli olduğunu dile getirdi.

Evde egzersiz programı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emre Kurtgil, ev egzersiz programının kas kütlesinin ve gücünün yeniden kazanılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Bilim İnsanlarının Uzun Yaşam Formülü belli oldu..! Bu Besinleri Tüketenler 100 Yaşına Kadar Yaşıyor!

Yapılan bir araştırmada uzun yaşamın sırrı olan besin tespit edildi. İşte bilim insanlarının önerdiği beslenme şekli.

Birçok hastalığa iyi gelen mide dostu zencefile ilgi arttı

Hem hastalıklardan korunmak hem de bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan bitkiler arasındaki zencefil, doğal tedavi yöntemi olarak tercih ediliyor. Mide dostu zencefilin uzmanlar tarafından koruyucu hekim olarak kullanılması tavsiye ediliyor.

27 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, önümüzdeki yıl 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.

Diyetisyen Kılınç'tan kış aylarında sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü hakkında tüyolar

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Aytaç Kılınç, kış mevsiminde doğru beslenmenin ve kilo kontrolünün püf noktaları hakkında bilgiler verdi.

SANKO Üniversitesi'nden yılbaşı akşamı beslenme önerileri

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, yeni yıla girerken yılbaşı akşamı beslenmesinde dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin önerilerinde bulundu.

DEM Parti Siirt Milletvekili Sarıtaş, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Sorunları Gündeme Taşıdı

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı. Sağlık hizmetlerindeki aksaklıkların çözümü için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çeşitli sorular yöneltti.

Toplam 832 haber.