Sağlık

Sağlık Haberleri

Biontech'in Türk Kurucusundan Korkutan Açıklama! Yeni Salgın Mı Geliyor?

Biontech aşısını üreten bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, koronavirüs pandemisiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yaz sonunda yeniden maskelerin takmaya başlanabileceğini söyleyen Şahin, "Şunu da belirtmek lazım ki yeni bir dalga da kapıda ve bu dalganın zararsız olacağına dair elimizde bir garanti yok o yüzden hazırlıklı olmakta yarar var" sözleriyle uyarıda bulundu.

2021'de doğan 117 bebeğin annesi 15 yaşından küçük

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, ‘Türkiye’nin Utanç Tablosu Çocuk Anneler’ raporunda, Türkiye’de son 20 yılda dünyaya gelen 18 bin 165 bebeğin annesinin 15 yaşından küçük olduğunu belirtti.

Bilim insanları uyardı: Uzun süre telefona bakanlar dikkat!

ABD'de yapılan bir araştırma akıllı telefon ekranlarına uzun süre bakmanın yaşam süresini azalttığını ortaya çıkardı.

Meme kanseri ile savaşta umut veren haber

Covid-19'a karşı ürettiği aşıyla da bilinen İngiltere merkezli AstraZeneca ilaç firması, meme kanseri ile mücadele eden ilaçla ilgili umut verici araştırma sonuçlarını yayınladı.

Çay içmiyoruz, plastik yutuyoruz!

Artık hemen her yere ulaşmış olan mikroplastikler, sallama ve demlik çaylarda da tespit edildi. Doç. Dr. Meral Yurtsever tarafından yapılan araştırmaya göre bir demlik poşet çaydan suya geçen mikroplastik sayısı 13 bin.

"Adım adım ilaç krizine giriyoruz"

Türkiye’nin ilaç krizine girdiğini söyleyen CHP'li Milletveili Burhanettin Bulut, "Firmaları, ürettiği ve ithal ettiği ilaçları ya hiç getirmiyor ya da çok az getiriyor. Yeni ilaçların yüzde 80’i, yılda bir kez güncellenen ilaç döviz kuru nedeniyle Türkiye’de bulunmamaktadır. İlaç döviz kuru yıl içinde 3-4 kez güncellenmeli, ilaç yokluğunun önüne geçilmeli" diye konuştu.

Kahve İçmenin Ölüm Riskini Azalttığı Ortaya Çıktı

Çinli bilim insanları, 171.000’den fazla katılımcı üzerinde yaptığı araştırmada kahve içen bireylerin ölüm riskinin içmeyenlere göre çok daha az olduğunu kanıtladı.

Tereyağını aldıktan sonra bu işlemi yapmadan sakın yemeyin! Sahte satışlar patladı

Türkiye'de son dönemde süt ürünlerinin fiyatlarının yükselmesiyle birlikte sahte satışlar da arttı. Uzmanlar, gerçek tereyağını ayırt etmek için çeşitli yöntemler öneriyor.

Türkiye'de Maymun Çiçeği Korkusu! Test Sonuçları Bekleniyor

İstanbul, Sultangazi’de ellerinde çıkan yaralar nedeniyle 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.

Çocuklara sigara satanlar yandı

Yargıtay, üzerinde okul forması olan ve 18 yaşından küçük olduğu kolaylıkla anlaşılan mağdura sigara satan sanığın, 'sağlık için tehlikeli madde temin etme' suçunu işlediğine hükmetti. Emsal kararla birlikte, para kazanmak uğruna çocuklara tek sigara satanlar hapis cezası talebiyle yargılanacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine maske genelgesi

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine yolladığı genelge kapsamında sağlık kuruluşlarında maske kullanımının devam ettiği duyuruldu. Valiliklere gönderilen genelgede salgının toplum sağlığını tehdit eden bir unsur olmaktan çıktığının altı çizildi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası: İlaçta tedarik sorunu yaşanıyor

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, ilaç kurlarında güncelleme yapılmaması nedeniyle tedarik sorunu yaşandığını söyledi.

Toplu taşımada maske artık isteğe bağlı

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 2 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 864 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Maymun Çiçeği virüsü küçük çocukları daha fazla etkiliyor

Covid-19 pandemisinin etkileri yavaş yavaş azalırken dünyadan gelen Maymun Çiçeği virüsü haberleri yeni bir pandemi endişesine yol açtı. Virüsün yeni bir pandemi yaratıp yaratmayacağına net bir yanıt verilemezken bulaş için yakın ve uzun süreli temas gerektiğinden pandemi ihtimalinin pek olası görünmediğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, “Hastalık her ne kadar 2-4 hafta içinde kendiliğinden iyileşse de küçük çocuklarda ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde ağır bir tablo yaratabilir” dedi.

SGK’den özel hastaneler için yeni karar!

Özel hastanelerin ‘kısmi branş’ anlaşmalarını fesheden SGK, ‘bütün branşlar’da anlaşma yapmayan hastanelere bir hafta süre verdi.

Bu Haber hiç hoşunuza gitmeyecek! Maymun çiçeği hastalığıyla ilgili flaş sözler

Türkiye'de henüz görülmeyen ancak kısa sürede dünyanın birçok ülkesine yayılan maymun çiçeği hastalığıyla ilgili Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan açıklama geldi. 20 gün içinde 21 ülkede tespit edilen hastalığa ilişkin konuşan Yavuz, Türkiye'nin, konumu gereği seyahatler için geçiş ülkesi olduğu ve bundan dolayı risk altında olduğunu belirtti. Yavuz ayrıca, ülkemizde hastalığın görülmesi durumunda karantina süresinin 28 gün olabileceğini ifade etti.

Aşı Olduktan Sonra Kollarda Neden Büyük Bir İz Kalıyordu? Hangi Aşı Kolda İz Bırakır?

Yüz milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanan çiçek hastalığını tamamen ortadan kaldıran çiçek aşısı, neden kollarda büyük bir iz bırakıyordu?

Türkiye'de Maymun Çiçeği Vakası Var Mı? Sağlık Bakanlığından Son Dakika Açıklaması

Dünyada birçok ülkede maymun çiçeği virüsünün görülmesi sonrası endişe arttı. Virüsün Türkiye'de de görüldüğü iddiası üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Bakanlığın açıklamasında, "Ülkemizde bugüne kadar herhangi bir vaka görülmemiştir" denildi.

Maymun çiçeği nedir, belirtileri neler? Maymun çiçeği virüsü bulaşır mı?

Nadir bir hastalık olan maymun çiçeği ilk olarak 1958'de araştırma için tutulan maymun kolonilerinde çiçek benzeri bir hastalığın iki salgınının ortaya çıkmasıyla keşfedildi. Maymun çiçeği hastalığı genellikle kemirgenler gibi enfekte hayvanlardan insanlara bulaşıyor. Virüs insanlar arasında kolayca yayılmıyor ancak insandan insana bulaşma tipik olarak büyük solunum damlacıkları yoluyla gerçekleşiyor.

Toplam 852 haber.