Siirt'te ''Ailemiz istikbalimiz''' yürüyüşünde aile birliği vurgulandı

15 Mayıs 2024 tarihinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen 'Ailemiz İstikbalimiz' temalı kortej yürüyüşü gerçekleşti. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te, 15-21 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş, aile değerlerine dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Güres Caddesi'nde başlayan kortej, renkli görüntülere sahne oldu. İl Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşlarının personelleri ve ailelerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona erdi. 

Yürüyüş boyunca katılımcılar, ellerinde pankartlar ve bayraklarla aile birlikteliğinin önemine vurgu yaptılar.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, etkinlik kapsamında aile haftası boyunca benzer farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

"Amaç, daha sağlıklı bireylerin yetişmesi ve güçlü aile yapılarının oluşmasıdır"

Özellikle Siirt'te aile yapısını güçlendirmek amacıyla teknoloji bağımlılığıyla mücadele, aile içi etkili iletişim ve etkili ebeveynlik tutumları gibi hizmetlerin sunulduğunu belirten Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Sabri Sidar, ailenin toplumdaki merkezi rolü ve bu yapının güçlendirilmesi için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. 

Sidar, "Şu anda bildiğiniz üzere Türkiye'nin 81 ilinde 'Ailemiz İstikbalimiz' temasıyla yürüyüşler düzenlenmektedir. Buradaki amacımız ailenin önemini vurgulamaktır. Biliyorsunuz, toplumumuzun en önemli birimi ailelerimizdir. Bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak ailemizin yapısını güçlendirmek adına çok yönlü sosyal hizmet anlayışıyla çalışmalar yürütüyoruz. İlimiz özelinde de ailemizin yapısını güçlendirmek adına teknoloji bağımlılığı, aile içi etkili iletişim ve etkili ebeveynlik tutumu gibi hizmetleri ailelerimize sunuyoruz. Bu yönde arkadaşlarımın yaptığı çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Gayemiz ve amacımız, ailemizin yapısını daha da güçlendirmek ve daha sağlıklı bireylerin ortaya çıkmasını sağlamaktır." dedi.

Aile Haftası boyunca Siirt'te teknoloji bağımlılığıyla mücadele, aile içi etkili iletişim ve etkili ebeveynlik tutumları gibi konularda seminerler ve atölye çalışmaları düzenlenecek.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • figen | 15 Mayıs 2024 13:46

    yürüyüşe katılan hiçbir erkek ailesini yürüyüşe getirmemiş, çok ilginç, aile, sadece erkeklerden ibaret değil cancağızım, ortaçağda mı yaşıyorsunuz

BUNLARA DA BAKIN