Sağlık

Sağlık Haberleri

Aile hekimleri uyardı: Eylül ayında sağlık sisteminin ‘iflas etmemesi' için acil önlemler alınması gerekmekte

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) artan vakalara dikkat çekerek uyarılarda bulundu. AHESEN Genel Başkanı Başkanı Dr. Gürsel Özer, "Eylül ayında sağlık sisteminin yaşayacağı yük nedeniyle ‘iflas etmemesi' için acil önlemler alınması gerekmektedir" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgınını küresel acil durum ilan etti

Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye dahil 65 ülkede 15 bin 600 vakası tespit edilen maymun çiçeği salgınını küresel acil durum ilan etti. Acil durum ilanı, hükümetlerin ve uluslararası örgütlerin hastalığın yayılmasını engellemek için çabalarını artırmaları anlamında DSÖ'ye bazı yetkiler veriyor.

Sivrisineklerin insan seçtiği ortaya çıktı! Belli kokulara ilgi duyuyorlar

Sivrisinekler ve yayılımında büyük rol oynadıkları hastalıklar, tarihte gerçekleşen tüm savaşların toplamından daha fazla insanın ölümüne neden oldu. Uzmanlar, tehlikesiz gibi görünen fakat risk oranı yüksek olan sivrisineklerin insan seçtiğini de belirledi. Araştırmaya göre sineklerin dikkatini, başta karbondioksit olmak üzere insanların yaydığı bazı kokular çekiyor.

Fahrettin Koca'dan Korkutan Açıklama: 40 Kat Arttı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarında 40 kat artış yaşandığını belirterek, “Yeniden kapanma ve benzeri durumlar olmayacak” dedi.

Baş ağrısına ne iyi gelir? Bu önerileri dikkate alın!

Baş ağrısı kişilerde sıkça görülen, kimi insanlarda migren şeklinde sık tekrarlayan bir hastalık, kimi insanlarda ise ara sıra bazı dışsal faktörler veya strese bağlı olarak da oluşabilecek bir durumdur. Baş ağrısına ilaçla tedavi dışında farklı bitkisel, evde denenecek çözümler ve baş ağrısını önceden önlemek adına dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Peki, baş ağrısına ne iyi gelir? İşte baş ağrısı yaşayanların dikkat etmesi gerekenler.

Koronavirüs tırmanışa geçti! Maskeli günler geri mi dönüyor?

Salgın yeniden yükselişe geçerek kendisini hatırlattı. Haftalık Koronavirüs Tablosu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden yayınlandı. Buna göre, 4-10 Temmuz'da 117 bin 95 kişinin testi pozitif çıktı, 31 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 61 bin 47 oldu. Önceki hafta vaka sayısı 57 bin 113 olarak açıklanmıştı. İşte detaylar...

DSÖ'den Covid-19 uyarısı: Vakalar yüzde 30 arttı, Covid-19 hiçbir yerde bitmedi

Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde tedbirlerin azaldığı Covid-19 salgınına dair dikkat çeken bir açıklama yaptı. Son iki haftada yapılan incelemelerde vakaların yüzde 30 oranında artış gösterdiği belirtilirken DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise "Covid-19 hiçbir yerde bitmedi" ifadelerini kullandı.

Öküz Sendromu'na yakalandı! Uyanır uyanmaz, öküz gibi davranmaya başladı... Doktorlar çaresiz

İnsanlığın çaresiz kaldığı birçok hastalık bulunuyor. Bunlardan biri de insanları öküz gibi hissettiren Öküz Sendromu.

Covid-19 vakaları dünyada ve Türkiye'de yeniden artıyor: Salgın nereye gidiyor?

Covid-19 pandemisinde yaklaşık iki buçuk yıl geride kalırken, vaka sayıları son haftalarda hem dünyanın farklı noktalarında hem de Türkiye'de artışa geçti.

Güneş yanığı acısı nasıl geçer?

Güneş ışınlarının en güçlü olduğu yaz aylarında daha sık görülen güneş yanıkları, rahatsız edici bir durumdur. Güneş yanığında yapılması gerekenler ve tedavi hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde..

Uyurken aşırı terliyorsanız dikkat! İşte Omicron'un yeni belirtisi

Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını mutasyona uğramış alt türleri ve varyantlarıyla yayılmaya devam ediyor. Bilim insanları en çok mutasyona uğramış koronavirüsün alt varyantı BA.5'in yeni bir belirtisine dikkat çekti.

İlaca yüzde 25 zam

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara yüzde 25 zam geldi.

Uzman doktor uyardı: "Kurban keserken mikrop kapmayın"

Siirt Özel Hayat Hastanesi görevli Genel cerrah doç. Dr. Akın önder, kurban kesimi sırasında meydana gelebilecek yaralanmalara dikkat çekti, uyarılarda bulundu

Kavun kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor

Dünya tıp tarihine damga vuran ve İslam'ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından İbn-i Sina'nın 1037'li yıllarda şifalarını tespit edip kullandığı kavun meyvesinin kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor.

Korkulan oldu! Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde ilk maymun çiçeği vakası görüldüğünü açıkladı. Koca, hastanın tecrit edilmiş durumda olduğunu da belirtti.

İnsan ömrünü 200 yıla çıkaracak ilaç! 10 yıl içinde piyasada!

Bilim insanları, insanların 200 yıl yaşamasını sağlayacak bir ilaç üzerinde çalışıyor. Zombi hücreleri yok ederek yaşlandırmayı geciktiren ilacın 10 yıl sonra piyasada olması bekleniyor.

Aile hekimleri iki gün iş bırakıyor

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Gürsel Özer, hakları için 30 Haziran ve 1 Temmuz'da iş bırakacaklarını açıkladı.

TEB: Eczane kapatma dâhil kademeli eylem planımız acilen hayata geçirilecek

Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge eczacı odası, ‘harekete geçmekten başka çaremiz kalmadı’ diyerek eylemlilik kararı aldı: “Eczane kapatma dâhil kademeli eylem planımız acilen hayata geçirilecek."

Tam unutulmuştu! Korona vakaları bir haftada yüzde 50 arttı

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı haftalık tabloya göre, 13-19 Haziran'da 10 bin 954 kişinin korona virüsü testi pozitif çıktı, 19 kişi öldü.

Toplam 852 haber.