Kalp krizi gelmeden bir ay önce tam 7 belirti veriyor

Bilim insanlarının araştırmasına göre kalp krizi bir ay öncesinden yedi önemli işaret veriyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

ABD'de bilim insanları, kalp krizinin kendisini göstermesinden bir ay kadar önce 7 adet semptomun görülme ihtimalinin olduğunu keşfetti.

ABD'de bilim insanları, kalp krizinin kendisini göstermesinden bir ay kadar önce 7 adet semptomun görülme ihtimalinin olduğunu keşfetti.

Arkansas Üniversitesi Tıp Bilimleri uzmanları, katılımcıların yüzde 95'inin kalp krizlerinden bir aydan daha uzun bir süre önce olağan dışı semptomlar gösterdiğini ve bu semptomların kalp krizinden sonra düzeldiğini tespit etti. En yaygın 7 semptom şu şekilde sıralandı:

Yüzde 48 uyku bozukluğu, yüzde 42 nefes darlığı, yüzde 39 hazımsızlık, yüzde 35.5 anksiyete, yüzde 24.9 ağır, zayıf kollar veya bacaklar, yüzde 23.9 düşünce değişiklikleri, yüzde 21.9 iştah kaybı.

Dr. Anushka Patchava, şunları söyledi: "Kalp ve damar hastalıklarının diğer belirtileri nefes darlığı ve kalp çarpıntısı olabilir. Bu durum anksiyete, terleme, baş dönmesi ve baygınlık hissinin yanı sıra yorgunluğa da yol açabilir. Tüm bunlar vücudun yeterince oksijen alamadığının işaretleridir.

Orta ve şiddetli damar rahatsızlıklarında bireyin uzuvlarında şişme görülmesi de mümkündür. Ayak veya el parmakları gibi uzuvlar morarabilir ve bu da kalp krizi riski altında olduğunuzun potansiyel bir işaretidir.

Göğüs ağrısı en yaygın belirti olsa da, nefes darlığı, hasta hissetme veya hasta olma ve sırt veya çene ağrısı gibi diğer belirtiler de ortaya çıkabilir.

Kan damarlarının daralması veya tıkanması, örneğin ateroskleroz adı verilen bir durum olan plak birikimi nedeniyle, yüksek tansiyona neden olabilir. Tıkalı kan damarları, kalp veya beynin oksijensiz kalması durumunda kalp krizi veya felce yol açabilir.

Diğer riskler arasında aşırı kilolu olmak ve çok fazla alkol almak yer yer alıyor. Yüksek kolesterol veya diyabet gibi metabolik faktörler yer alır. Yüksek stres, kalp ve damar hastalıklarına bir nedendir. Kalp krizlerine yol açan bir faktör ise yüksek tansiyondur. Kalp hastalığı olan yakın bir akrabanız varsa, bu hastalıktan muzdarip olma olasılığınız yüksek olabilir."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN