Sağlık

Sağlık Haberleri

Tarih verdiler: DSÖ'den 'maymun çiçeği virüsü' uyarısı

Şu ana dek yaklaşık 10 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü Dünya Sağlık Örgütü’nü de harekete geçirdi. Acil olarak toplanan örgütten yaz aylarına dair endişe veren bir uyarı geldi.

Safra kesesinden 1250 taş çıktı!

Mide şişkinliği şikayetiyle hastaneye giden Nermin A.’nın safra kesesinden 1250 tane taş çıkarıldı. Dr. İlhan Taşdöven, hastanın midesinden çıkarılan taşlarla kendi ismini yazdı.

16 ülkede ortaya çıktı: "Gizemli hepatit" can almaya devam ediyor

16 ülkede 200'den fazla çocukta görülen, "gizemli hepatit' sonucu 4 çocuk hayatını kaybetti. Gizemli hepatitin etkeninin ne olduğunu henüz tespit edilmediğini ifade eden uzmanlar, Türkiye'de henüz görülmeyen hastalığa dair önlemlerin sıkı tutulması çağrısında bulundular.

Korkutan artış: Gizemli hepatit vaka sayısı 228'e yükseldi

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha sonra birçok ülkede tespit edilen nedeni belirsiz hepatit görülen çocuk sayısının dünya genelinde 228'e yükseldiği bildirildi.

Obezite yaygınlaşıyor, Türkiye ilk sırada

DSÖ'nün raporuna göre Avrupa bölgesinde obezite ‘salgın boyutuna’ ulaştı, aşırı kilo sorununun en yaygın olduğu ülke ise Türkiye.

Gizemli hepatit 3 çocuğu daha hayattan kopardı

Koronavirüsün ardından hızla büyüyen gizemli hepatit, can almaya devam ediyor. Mide bulantısı, kusma, ishal, ateş ve bilinç kaybı gibi belirtiler gösteren hastalık nedeniyle son olarak Endonezya'da 3 çocuk yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kalktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Bilim Kurulu Üyeleriyle yaptığı açıklamada kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluğunun kaldırıldığını duyurdu.

Aft, uçuk, kötü nefes... Hepsine çare! Bu şekeri aktarlar yok satıyor...

Sıklıkla aft ve uçuk sorunu yaşıyorsanız, doğal bir tedavi yöntemi olarak nöbet şekeri tüketmek işe yarayacaktır. Nöbet şekerinin ağız sağlığındaki faydaları haberimizde...

508 kalem ilaçta yüzde 200'e varan zam!

Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun içerisinde kanser, diyabet, hormon, tüp bebek tedavisi ilaçları ile bazı antibiyotiklerin bulunduğu 508 kalem ilaca yüzde 1 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda zam yaptığını söyledi.

Koca'dan Bilim Kurulu açıklaması: Maske kalkacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ertelenmesine ilişkin olarak, "Bu toplantıyı doğrusu geniş katılımlı ve yüz yüze yapmak istiyoruz. O nedenle haftaya erteledik" dedi.

Koronavirüste bir ilk... Bilim dünyası şokta Ezberleri bozan vaka ortaya çıktı

Covid-19 vakalarında düşüş yaşanırken ve çoğu ülkede koronavirüs önlemleri gevşetilirken bilim dünyasını şaşırtan bir gelişme yaşandı. İspanyol araştırmacılar, 31 yaşındaki bir sağlık çalışanının 20 gün içinde iki kez koronavirüse yakalandığını bildirdi. Bu vakanın dünyada bir ilk olduğu belirtildi.

Fahrettin Koca'dan 'yeni dönem' sinyali

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dünya gündemini 2 yıldır esir alan koronavirüs salgını halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir. Bundan sonra kişisel koruyucu tedbirler ve aşıyla korunup günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Bakan Koca, güzel haberi paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinde son günlerin en güzel açıklamasında bulundu.

Erkeklere 40 yaş uyarısı: Yılda bir doktor kontrolü şart

Prostatın genellikle idrar yolu enfeksiyonu ile karıştırıldığına dikkat çeken Opr. Dr. Burak Saygılı, 40 yaş üzeri her erkeğin yılda bir doktor kontrolüne gitmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ): Covid-19 pandemisi bu yıl bitebilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Covid-19 bu yıl bitebilir ve bu bizim için sonuncu olmalıdır." dedi.

İçtiğimiz Bir Ağrı Kesici Nasıl Oluyor da Ağrıyan Noktayı Tespit Edebiliyor?

Baş, diş, kol, bacak fark etmeksizin bir ağrı kesici sanki o noktayı hedef alıyormuş gibi ağrıyı durdurmayı başarıyor. Direkt o bölgeyi mi hedefliyorlar, yoksa düşündüğümüzden çok farklı bir işleyişleri mi var?

Hirsutizm nedir?

Hirsutizm, kadınlarda genital ve koltukaltı dışında androjen hormon üretiminin veya androjen hormonlara duyarlılığın artması sonucu meydana gelen erkek tipi kıllanmaya denir.

Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı!

Dünya Uyku Günü’nün gelmesiyle birlikte dünya genelindeki insanların uyku alışkanlıklarına dair ilginç bulgular gündemdeki yerini alıyor.

Emniyet uyuşturucuda korkutan gerçekleri açıkladı: Aileler Dikkat!

İçişleri Bakanlığı'nın son raporu çarpıcı bir araştırma ortaya çıkardı. Uyuşturucu bağımlılığı tedavisi görenlerin yüzde 47.8'inin 19 yaş altı yani ortaokul ve lise, zorunlu eğitim çağında olması gerektiği dikkat çekti.

Toplam 852 haber.