Ayçiçek yağı için yeni karar alındı! 31 Aralık'a kadar…

Emekli ve memur maaş zammı için Temmuz ayında açıklanacak Haziran enflasyonu bekleniyor. 5 aylık enflasyon farkı yüzde 35,64 olarak kesinleşirken 6 ayın sonunda ise bu rakamın yüzde 40'ın üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Milyonlarca kişi Temmuz zammına kilitlenirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den çok önemli bir açıklama geldi. Nebati memur ve emekli zamlarına ilişkin öngörüsünü paylaştı. İşte memur ve emekli maaş zamlarına ilişkin son dakika haberinin detayları…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, 1 Temmuz gününden geçerli olmak üzere, 12. Fasıl, (Yağlı tohum ve meyveler, muhtelif tane, tohum ve meyveler; sanayide ve tıpta kullanılan bitkiler, saman ve kaba yem) kapsamında 6 numaralı dipnota karşılık gelen ürünlerde gümrük vergisi 31 Aralığa kadar sıfırlandı. Bu fasıl dip notunda daha önce bazı ülkeler için vergi istisnası bulunuyordu ve süre de 2020 yılı için sınırlıydı. Gümrük vergisi sıfırlanan ürünler arasında çiçeklerin yetiştirilmesi amaçlı tohumlar, orman ağaçlarının tohumları, çiçek tohumları, meyve ağaç tohumları bulunuyor.

iStock-826826350

Kararla, 13. Fasıl (Lak; sakız, reçine ve diğer bitkisel özsu ve hülasalar) ile 15. Fasıl (Hayvansal, bitkisel veya mikrobiyal katı ve sıvı yağlar ve bunların parçalanma ürünleri; hazır yemeklik katı yağlar; hayvansal ve bitkisel mumlar) bazı ürünlerde gümrük vergisi yine 31 Aralık 2022 günü sonuna kadar sıfırlandı. Bu karar da 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. Buna göre, mısır ve aspir yağları, palm yağı, olein, ayçiçek yağı, rep, kolza, hardal yağları ile çeşitli alt ürünlerinde gümrük vergisi sıfırlandı.

iStock-811760112

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz hafta bir genelge ile bu ürünlerin Dahilde İşleme Rejimi kapsamında iç piyasadan temin edilmesini fiili olarak yasaklamıştı. Başka bir ifade ile bu ürünleri kullanarak üretim yapan ihracatçıların, hammaddeyi ithal etmesi hükme bağlanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN