Eğitim

Eğitim Haberleri

Sınavlarda 'açık uçlu' soru dönemi başlıyor

Sınavların değerlendirme işlemleri 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından, diğer dersler için de okul müdürlüklerinin karar doğrultusunda zümreler, ilgili dersin öğretmenleri ya da komşu okul zümre öğretmenlerince yapılacak.

Güzelyurt Mahallesi 4-6 yaş Kur'an Kursu yoğun katılımla açıldı

Yapımı Şehitkamil Belediyesi tarafından tamamlanan Güzelyurt Mahallesi 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 'Rıdvan Başkanımız, Şehitkamil'de birbirinden güzel işlere imza atmıştır. Allah, kendisinden razı olsun. İnşallah açılacak bu Kur'an Kursu mahallemize, ilçemize, ilimize hayırlı evlatlar yetiştirmesine vesile olur' dedi.

Ergani'de öğrenciler tiyatroyla tarihi yolculuğa çıktı

Diyarbakır'ın Ergani Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencilere, 'Nefes' adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Jandarmadan depremzede çocuklara trafik eğitimi

Gaziantep'te jandarma trafik ekiplerince Nurdağı ilçesindeki depremzede çocuklara yönelik trafik eğitimi verildi. Eğitim sonrası çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

GİBTÜ'de din öğretimi konuşuldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye'de Din Öğretimi (Sorunlar ve Fırsatlar)' paneli, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, İslam dünyasının büyük bunalımlar yaşadığı bir süreçte ilahiyat fakültelerinde üretilen dini bilgininin yapısının ve toplumsal karşılığının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Besnili öğrenciler kültür gezisinde

Birlikte Eğlen, Sevin, Neşelen, İlerle (Besni) Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenler kültür gezisine başladı.

Bakan Tekin, sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürüyle istişare toplantısında bir araya geldi. Bakan Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi.

YKS başvuruları için son gün

8-9 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular bugün23.59'da sona eriyor.

Köy okulu öğrencilerine mont yardımı

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı 17 köyde bulunan toplam bin 231 öğrenciye mont yardımı yapıldı.

Prefabrik kente ilk ve ortaokul yapılıyor

Adıyaman'da deprem sonrası kurulan prefabrik kente 12 derslikli ilkokul ve 12 derslikli ortaokul yapılıyor.

SANKO Okulları öğrencileri tenis yarışmasında il birincisi oldu

SANKO Okulları Genç Kız ve Erkek Tenis Takımları, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okul Sporları Genç Kız ve Erkek İl Tenis Müsabakası'nda birinci oldu.

Öğrencilere, gençlik ve güvenli gelecek projesi anlatıldı

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen Gençlik ve güvenli gelecek projesi kapsamında Sincik ilçesindeki öğrenciler, suç ve suçlularla mücadele hakkında bilgilendirme yapıldı.

Adıyaman Üniversitesi'nin tarımsal projesi desteğe değer görüldü

Adıyaman Üniversitesi tarafından hazırlanan 'TRC1 Organomineral Gübre Projesi' İpekyolu kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi arasında sosyal, bilimsel ve teknolojik iş birliği protokolü imzalandı.

Hem eğitim, hem üretim

GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, halı, ekmek ve yemek üretim tesisleri ile modern fabrikaları andırıyor.

Tahmazoğlu'ndan üniversite öğrencilerine 270 milyonluk dev destek

Geçtiğimiz yıllarda üniversite öğrencilerine destekte bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, desteğini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Tahmazoğlu'nun Üniversite öğrencilerine güz ve bahar döneminde vermiş olduğu destek 270 Milyon TL oldu.

GAÜN Yabancı Diller Yüksekokulunda mesleki gelişim programı başarıyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yabancı Diller Yüksekokulu, Aralık 2023'te başlatılan Mesleki Gelişim programının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Programın çıktıları, yüksekokulun tüm akademik personeli ile paylaşıldı.

Köy okulu öğretmenlerinden örnek davranış

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Karakesek ilkokulunda öğretmenler, belediyenin verdiği bisikletleri öğrencilerine hediye etti.

MEB, 6. ve 9. sınıf öğrencilerinin gireceği ortak sınav tarihlerini duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul 6. sınıf Türkçe ile lise 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart Salı, matematik dersleri için 27 Mart Çarşamba günü ülke genelinde ortak sınav yapılacağını duyurdu. Sınavlar için konu soru dağılım tabloları da yayımlandı.

Toplam 699 haber.