Eğitim

Eğitim Haberleri

Eğitim yatırımları değerlendirme toplantısı yapıldı

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 'Eğitim Yatırımları Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Sınav ücretlerine yüzde 165 zam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “ÖSYM sınav ücretlerine yüzde 165 zam yaptı. YKS 2024’te, 3 oturum için alınacak ücret 800 TL’yi aşacak” dedi

Tatilde, moral deposu etkinler devam ediyor

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde spor merkezlerinde çocukların uzun süre unutamayacağı şenlikler düzenliyor. Büyük ilgi gören etkinlikleri, ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, miniklere özel ilgi göstererek yakından ilgileniyor.

GAÜN'de Erasmus+ Programının önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi, GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut'un katılımıyla öğrencilerin kariyer planları için Erasmus+ Programının önemi ve dijitalleşmesi üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.

Sur'da karne heyecanı

Diyarbakır'ın Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanı Asım Solak, Hamuryazan İlköğretim Okulu ile Sur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

GAÜN'de öğretmenlere girişimcilik ve steam eğitimi verildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi, öğretmenlere yönelik girişimcilik ve STEAM eğitimi düzenledi.

Gaziantep'te minik çocuklar İngilizce öğreniyor

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Binevler Sosyal Tesisi'nde çocuklar küçük yaşta İngilizce eğitimi alıyor.

Siirt’te 101 bin öğrenci karne aldı

Siirt’te sömestir tatiline giren 101 bin 719 öğrenci, karnelerini düzenlenen törenle aldı.

Yarıyıl tatilinde sportif etkinliklere büyük ilgi

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları eğlenceli ve öğretici etkinliklerle buluşturmaya devam edecek. 'Önce Öğren Sonra Eğlen Projesi' kapsamında düzenlenecek etkinliklerde öğrenciler, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı için bol bol moral depolayacaklar.

MEB'ten yarıyıl tatili için karar! 'Ödev vermeyin'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki yarıyıl tatilinde, öğrencileri sadece test çözme ya da özet çıkarma gibi belirli alanlara odaklanmaya zorlayan ev ödevleri verilmeyeceğini duyurdu.

Adıyaman Üniversitesi tarafından yüzen adaları kurtarma projesi tamamlandı

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi Çat Barajında bulunan Yüzen Adaları yaşatmaya yönelik proje hazırlığı Adıyaman Üniversitesi akademisyenleri tarafından tamamlandı.

Samsatlı öğrenci yüzme kategorisinde birinci oldu

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde öğrenimine devam eden Buğlem Sultan Yavuz isimli öğrenci yüzme yarışmalarında birinci oldu.

Adıyaman Üniversitesinde öğretmenlere panel düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi 'Toplum 5.0 Çerçevesinde Etkili Öğretmen Olmak' adlı panele ev sahipliği yaptı.

Oyun yazarı Refik Erduran doktora tezine konu edildi

Kaleme aldığı 60 oyunla Türk tiyatrosunun en verimli yazarlarından olan Refik Erduran doktora tezine konu edildi.

SANKO Okulları öğrencisi satrançta il üçüncüsü oldu

SANKO Okulları öğrencisi Ali Emre Akyılmaz, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Satranç İl Temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 'Gaziantep İl Birinciliği Satranç Turnuvası'nda üçüncü oldu.

ÖSYM'den sınav ücretine yüzde 164 zam

Akademik kariyer hedefleyenlerin katıldığı Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı için başvuru ücretleri yüzde 165 zamlandı

ANKA'da sağlıklı iletişiminin önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini artırmak amaçlı çalışmalar devam ediyor.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Kervansarayların İzinde' resim sergisi

Ressam Pınar Kanber, tuval üzerine akrilik boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan 'Kervansarayların İzinde' temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverle ile buluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Son Hafta Dersleri İptal Eden Karar! İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasına kısa bir süre kala tüm okullarda son hafta ders yapılmayacağını belirten resmi bir yazı yayımladı. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son haftada okullarda çeşitli etkinliklerin düzenleneceği ve derslerin iptal edileceği ifade edildi.

Toplam 673 haber.