KYK borcunda faiz ne zaman silinecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK borçlarına gelen faizlerin silineceğini ve sadece anaparanın ödeneceğini açıkladı. Faizler, karar yasalaşınca uygulanacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5 milyon öğrenciyi ilgilendiren KYK kredi ödemeleri ile ilgili kararı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda duyurdu. 

Sabah'ın haberine göre, uygulama kısa süre sonra yapılacak olan yasal düzenlemeden sonra başlayacak. Alınan kredilerin üretici fiyat endeksi (ÜFE) farkına göre belirlenip geri ödeme tablosu da kamu alacaklarına göre düzenlendiği için sadece anaparanın ödenmesiyle ilgili süreç, yasal düzenlemeden sonra başlayacak.

Yasa yürürlüğe girdiğince rakamlar yenilenecek ve ÜFE farkı silinecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yöndeki açıklamasının ardından anapara dışındaki farkın tahsil edilmemesi ve askıya alınması için il ve ilçe müdürlüklerine talimat gönderildi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bilgilendirme amaçlı açıklama yapacak.

Düzenlemeyle kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yük borçluların üzerinden kalkacak

Edinilen bilgilere göre düzenlemeyle ilgili olarak, icralık olanların borçlarının anapara üzerinden yapılandırılması,
ödemelerin 2 yıl sonra başlayacağı koşulunun kaldırılması, peşin veya taksitli ödeme tablosu gibi seçenekler üzerinde duruluyor..

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN