Eğitim

Eğitim Haberleri

Okullarda yeni dönem! Sınıfların korona nedeniyle kapatılması uygulaması sona erdi

Son dakika: Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüsle mücadele kapsamında alınan bazı tedbirlerin kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Okullarda iki Kovid-19 vakası çıkması halinde sınıfların kapatılması şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir." dedi.

MEB, matematik seferberliği başlatıyor

MEB, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak bir proje için harekete geçti.

AÖL açık lise 2. dönem sınavları online mı yüz yüze mi olacak?

Açık Öğretim Lise (AÖL) okuyan öğrenciler 2. dönem kayıpların ardından sınav tarihlerine odaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2021 2022 eğitim öğretim yılı AÖL sınav tarihleri açıklandı. Peki AÖL 2022 sınavları ne zaman ve nasıl yapılacak? Sınavlar yüz yüze mi online mi olacak?

MEB Kürtçe Dersini Seçen Öğrenci Sayısını Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CHP Milletvekili'nin yönelttiği seçmeli ders sorusunu, 20 bin 265 öğrencinin, Kürtçe'nin lehçeleri olan Kurmanca ve Zazaca dersini seçtiğini belirterek yanıtladı.

EKPSS sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından, 2022-EKPSS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YÖK Başkanından üniversite sınavında baraj açıklaması

Üniversiteye girişte TYT ve AYT baraj puanı uygulaması kaldırıldı. YÖK Başkanı Erol Özvar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, ücretsiz sunulan şubat ayı yardımcı kaynak paketini yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve öğretmenlere destek amacıyla ücretsiz sunulan şubat ayı yardımcı kaynak paketini yayımladı. Bu kaynaklar ile öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri, uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarının telafi edilmesi ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

10 soruda 2022 YKS'de üniversiteye giriş sistemi

YKS'ye giren adaylar için bu yıldan itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte, baraj puanı uygulaması kaldırıldı ve puan üstünlüğüne göre yerleşme uygulaması getirildi.

Üniversite sınavında baraj puan kalktı!

Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre üniversiteye girişte TYT ve AYT baraj puanı uygulaması kaldırıldı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına, orta öğretim başarı puanı eklenerek yerleşme puanı elde edilecek. Ayrıca açıklamada TYT'nin 135 dakika olan sınav süresinin, 30 dakika artırılarak 165 dakikaya çıkarıldığı da belirtildi.

YKS başvuruları bugün başlıyor

18-19 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvurular bugün başlayacak, 7 Mart'ta sona erecek.

YÖK'ten üniversitelere sınav yazısı: Yüz yüze düzenleyin

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, örgün öğretim programlarında ara, dönem sonu ve bütünleme sınavlarının yüz yüze düzenlenmesi, belirlenen takvimde bir engel çıkması halinde sınavların çevrim içi değil, ertelenerek başka bir tarihte yüz yüze yapılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den SON DAKİKA Omicron varyantı açıklaması! 50 Derslik kapatıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya Valiliği'ne yaptığı ziyaret sırasında yüz yüze eğitim ile ilgili net mesajlar verdi. Bakan Özer, Omicron varyantının hızla yayılmasına rağmen okullardaki durumun kontrol altında olduğunu ifade etti. Özer, "850 bin derslikten bugün itibarıyla sadece 50 tanesi vaka veya temas nedeniyle eğitime ara verdi. Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında." dedi.

Yarıyıl tatili bitti: Siirt'te Okullar açıldı

Yarıyıl tatilinin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Öğrenciler dersbaşı yaptı.

MEB'ten Yüz Yüze Eğitim Tartışmalarına Nokta

Bakan Özer, "Aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek" dedi.

Bakan Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 7 Şubat günü 81 ilde eğitim öğretim döneminin ikinci döneminin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Toplam 700 haber.