Eğitim

Eğitim Haberleri

Sınıf geçme şartları: Lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır

2021-2022 eğitim öğretim yılı 1. döneminin bitmesine sayılı günler kala öğrenciler sınıfta kalma hakkında araştırmaları hızlandırdı.. Peki bu sene lisede sınıfta kalma var mı, kaç zayıfla kalınır?

YKS sınav giriş belgeleri erişime açıldı!

Üniversite sınavına kısa bir zaman kala YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından erişime açıldı.

DGS başvuruları için son gün

ÖSYM, 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) geç başvuruları için bugün son gün uyarısında bulundu.

KPSS oturum ücretlerine tepkiler dinmiyor

KPSS başvuruları sonrası açıklanan sınav ücretleri tepkiyle karşılanırken, branşa göre ödenecek sınav ücretleri 500 lirayı buluyor.

KPSS lisans başvuruları başladı

Kamuda görev almak isteyen adayların katılacakları Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tarihleri başvuruları başladı.

DGS başvuruları bugün sona eriyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları bugün sona erecek.

KPSS başvuruları ve sınav tarihi belli oldu

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları ve sınav tarihleri yayınlanan takvim ile netlik kazandı.

MEB'den yeni karar! Okul kitaplarıyla birlikte dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu ana kadar 36 milyonun üzerinde kaynağı basılı olarak öğrencilere ulaştırdıklarını belirterek, "Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 100 milyonun üzerinde yardımcı kaynağı ders kitaplarıyla birlikte öğrencilerimize göndereceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin Öğrenci Açılımı Belli Oldu! İşte Af Bekleyen Öğrenci Sayısı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), gündeme gelen öğrenci affı Meclis'ten geçtikten sonra uygulanması durumunda af bekleyebilecek kişi sayısını açıkladı. 4 milyon 242 bin 316 öğrencinin af beklediği öğrenildi

Mahmut Özer duyurdu! Milyonları ilgilendiren proje resmi olarak başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda başlatılacak "matematik seferberliği" ile ilgili projede artık sona gelindiğini duyurdu. Özer, matematik dersini öğrencilere sevdirecek çalışmanın haftaya resmi olarak başlatılacağını söyledi.

AK Parti'den üniversite öğrencileri için af çalışması

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, lisan ve yüksek lisans öğrencileri için öğrenci affı çalışması başlatıldığını, temmuz ayından önce teklife dönüşeceğini duyurdu.

Güzel Sanatlar Liselerine Tiyatro Bölümü Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelindeki resmi güzel sanatlar liselerine tiyatro bölümünün de ekleneceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre öğrenciler, 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla profesyonel bir tiyatrocu olabilmek için eğitim almaya başlayabilecekler.

Bursluluk Sınavı başvuruları başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca 4 Eylül'de yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 21 Nisan-13 Mayıs'ta alınacak.

Baraj kaldırıldı: Üniversite giriş sınavına rekor başvuru oldu

Üniversiteye girişlerde baraj puanının kaldırılmasıyla YKS'ye bu yıl rekor sayıda başvuru oldu. Sınav sonrasında dört kişiden biri üniversiteli olacak. İşsiz üniversite mezunu sayısı da patlayacak.

MEB, LGS başvuru kılavuzunu yayımladı! LGS başvuru tarihleri açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Özer: LGS kapsamında 5 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın başvuruları, Bakanlık tarafından 4-14 Nisan'da merkezi olarak gerçekleştirilecek.

YKS geç başvuru günü ne zaman? ÖSYM 2022 YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

YKS normal başvuru süresi geçtiğimiz günlerde geride kaldı. Sınava katılmak isteyen adaylar için son şans ise geç başvuru günü olacak. Henüz başvurularını tamamlayamayanlar ÖSYM’nin belirlediği günde başvurularını yapabilecekler. Peki, YKS 2022 geç başvuru günü ne kadar, başvuru ücreti ne kadar?

MEB 81 ile yazı gönderdi! Okullarda 2 yıl sonra yeniden yapılacak

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bugünkü toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanlığı da 81 ile yazı göndererek okullarda yeni dönemin başladığını duyurdu. MEB'den illere gönderilen yazıda okullar tarafından salgın tedbirlerine uyularak yapılacak sosyal etkinliklere izin verileceğini bildirdi.

2022-YKS başvuruları bugün bitiyor

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, öğrencilere YKS başvurularının bugün sona ereceğini hatırlattı.

ÖSYM'den HES Kodu Duyurusu! Sınav Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararı doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazırlanan genelge valiliklere gönderildi. İçişleri Bakanlığı, genelgesinde HES kodu uygulamasına son verildiği duyuruldu. Ancak ÖSYM sınav başvurularında HES kodu alamayan binlerce öğrenci sınav başvurularını şu an için gerçekleştiremiyor.

Toplam 702 haber.