Velilileri İsyan Ettiren Tartışmaya Milli Eğitim Bakanı Son Noktayı Koydu!

Milli Eğitim Bakanı Prof Dr. Mahmut Özer, her yılın yaşanan kronik sorunu konusunda açık ve net konuştu. Kayıt için bağış sorumluluğu yok.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Bakan Özer katıldığı bir programda eğitimle ilgili çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

 Her eğitim ve öğretim yılının kronik sorunu bağış ve yardımcı kaynak yayın sorunlarına değinen Bakan Özer, “Yardımcı kaynak ile ilgili konuyu büyük oranda çözdük. Bunun içinde 36 milyon yardımcı kaynağın basımını gerçekleştirdik ve bunları öğrencilerimize ulaştırdık. Bu kronik sorunu böylelikle büyük ölçüde iyileştirdik. Kayıt parası konusunda okul müdürlerimiz de gerçekten muzdarip. İstanbul’daki okullara ihtiyaçları için 1 milyar kaynak aktardık. Kırtasiye, temizlik, küçük onarım ve donatım olmak üzere. Aynı şeyi Ankara ve İzmir’de yaptık. MEB’in okulların hepsinin ihtiyacını karşılayabilecek gücü de var, potansiyeli de var, bütçe sistemi var. Bunu net bir şekilde belirtiyorum.“Dedi.

Zorunlu bağış istemi ile karşılaşanlara çağrıda bulunan Bakan Özer “ Bu durumda Veliler, şikayet etsinler, vermesinler. İl müdürlerimiz, bakanlık bunun takipçisi olacak, süreçleri takip edeceğiz. Kayıt yaptırmak için bağış sorumluluğu kesinlikle yok” şeklinde konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN