Dünya

Dünya Haberleri

İsrail, Lübnan'ı yasaklı silahlarla vurdu

İsrail, güney komşusu Lübnan'ı ağır topçu atışları ve beyaz fosfor bombasıyla vurdu. İlk olarak Kefr Şuba ve Halta beldeleri arasındaki dağlık bölgeye yoğun ateş açan İsrail güçleri, ardından art arda fırlatılan beyaz fosfor bombalarıyla saldırıyı derinleştirdi.

Seyahat için hangi ülkeler riskli hangi ülkeler güvenli?

2024 yılında ziyaret edilecek en tehlikeli ve güvenli ülkeleri belirledi. Güvenlik, iklim değişikliği, sağlık ve akıl sağlığı gibi kategorilere göre 5 en güvenli ve 5 en tehlikeli ülke açıklandı. İşte listenin tamamı...

Eşi ve sevgilisini otel odasında bastı! İhanet anları sosyal medyadan ifşa etti... 'Sevgilisi banyoya gizlemişti'

Çin'in Gansu eyaletinde bir ihanet vakası sosyal medyanın gündemine yerleşti. İsmi Zhong olarak açıklanan adam karısının kendisini aldattığından şüphelenerek onu takip etmeye karar verdi. İsmi Feng olarak açıklanan karısının otelde bir adamla buluştuğunu gören eş, karısıyla sevgilisini yakaladı. Eşini çıplak bir şekilde yatakta bulan adam, karısının yasak aşk yaşadığı adamın ise banyoya saklandığını söyledi.

Yanardağın patladığı İzlanda'da acil durum ilan edildi! Lavların yaklaştığı tüm yollar kapatıldı, trafik yasaklandı

24 saatte 1000 depremin yaşandığı İzlanda'da da uzmanların uyarıları sonrası korkulan oldu ve Reykjanes Yarımadası'nda bulunan bir yanardağ patladı. Tehlike nedeniyle daha önce 4 bin kişinin tahliye edildiği bölgede sıcak bir gelişme daha yaşandı. Polis acil durum ilan ederken, Grindavik kasabasına giden tüm yollar kapatıldı ve trafik yasaklandı.

İsrail'in savaş sonrası planı basına sızdı! Gazze'de yönetim 4 ülke arasında paylaştırılacak

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle saldırılarına yeniden başlayan İsrail'in savaş sonrası planı da basına sızdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı plana göre Gazze'de yönetim BAE, Suudi Arabistan ve Mısır arasında paylaştırılacak.

Son 6 yılın en büyük Güneş patlaması yaşandı! Bizi neler bekliyor?

NASA, son altı yılın en güçlü güneş patlamasına ait olduğunu duyurduğu görüntüleri yayınladı. Güneş yüzeyinde meydana gelen şiddetli patlamanın, Perşembe günü Dünya'daki bazı radyo iletişimini kısa bir süre için devre dışı bıraktığı öğrenildi.

Ukrayna'da köy meclisi üyesi toplantı sırasında 3 el bombası attı

Batı Ukrayna'da bugün akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Keretski Köy Meclisi'nde bir üye toplantıdaki konuşmalar sırasında 3 adet el bombası attı. Polisin yaptığı açıklamaya göre olayda 6'sı ağır 26 kişi yaralandı. İşte o anlara dair görüntüler...

2 yıl önce İran'a kaçırılan ve istismar sonucu hamile kalan kız çocuğu ailesine teslim edildi

Manisa'da 2 yıl önce bir çiftlikte çalışan Afgan çoban tarafından İran'a kaçırılan ve istismar edilen 14 yaşındaki genç kız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın girişimleri ile Türkiye'ye getirildi. 1,5 yaşında bir erkek bebek dünyaya getirdiği ortaya çıkan ve ailesine teslim edilen genç kız, "Devletimiz sayesinde aileme yeniden kavuştum. Bana bu zulmü yaşatan kişi inşallah yakalanır ve adalete teslim edilir" dedi.

Dünyanın 'en kötü' yemekleri seçildi. Listede Türkiye'den 2 yemek var

Gastronomi dünyasının prestijli platformlarından Taste Atlas, dünyanın en kötü 100 yemeğini seçti. Listede biri ilk 10'da olmak üzere Türkiye'den de iki yemek yer aldı.

Dünya liderleri neden daha fazla çocuk istiyor?

Son dönemde dünya liderleri daha çocuk sahibi olunması konusunda hemfikir. Üç devlet başkanı yaptığı açıklamalarda kadın yurttaşlarını daha fazla doğurmaya teşvik ederken bu listeye Elon Musk da katıldı. Peki daha çok çocuk politikasının ardında ne var?

İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar: Okula top mermisi düştü

Hizbullah, İsrail'e ait askeri noktaları vurduğunu duyurdu. Lübnan basını, İsrail'in attığı bir top mermisinin sınır bölgesindeki bir devlet okuluna düştüğünü aktardı.

Okuldan kovulan ahlaksız öğretmen sosyal medyada müstehcen paylaşımlarına devam ediyor

ABD'de öğrencilerine müstehcen notlar bıraktığı için görev yaptığı okuldan kovulan öğretmenler, tüm eleştirilere rağmen sosyal medya hesabından müstehcen içerikli paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

Filistin'e destek gösterileri düzenleyen öğrenciler, disiplin cezasıyla karşı karşıya

Harvard Üniversitesinde, Filistin'e destek gösterileri düzenleyen 4 lisans öğrencisi için disiplin süreci başlatılacağı açıklandı.

İsrailli tanıklar konuştu: 7 Ekim'de İsrail kendi vatandaşlarını öldürdü

Hadas Dagan, İsrail ordusunun Hamaslılar tarafından tutulan İsrailli sivillerin bulunduğu eve tank ateşleri ve ağır silahlarla saldırdığını söyledi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala çağrısı

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmamasını değerlendiren Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, iki ismin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

ABD'lilerin yüzde 80'i Biden'ın barışa hizmet etmediğini düşünüyor

CBS News tarafından yapılan bir anket, ABD'lilerin yalnızca yüzde 20'sinin ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Gazze'yle ilgili barışa hizmet ettiğini düşündüğünü ortaya koydu

Zara'dan tepki çeken kampanyasına dair açıklama

İspanyol moda markası Zara, kampanyasında kullandığı imgelerin ardından Filistin'e gönderme yaptığı yönündeki eleştirilere dair açıklama yayınladı.

SİHA’lar Mevlit sırasında köyü bombaladı: 85 ölü!

Nijerya Hava Kuvvetleri'nin (NAF) Kaduna eyaletindeki bir köyü “yanlışlıkla” bombalaması sonucu 85 kişi hayatını kaybetti.

İsrail: Türkiye'deki Hamas üyelerini de ortadan kaldıracağız

İsrail'in iç güvenlik servisi Shin Bet'in başındaki Ronen Bar, yıllar sürse bile yurtdışındaki Hamas üyelerini "ortadan kaldıracaklarını" söyledi.

Toplam 1240 haber.