Dünya

Dünya Haberleri

Kanada'dan vize kararı: Öğrencilere kötü haber

Kanada, ülkeye yabancı öğrenci alımına iki yıllık bir sınır getirileceğini duyurdu.

Almanya devleti, 467 kişiye korona aşısı tazminatı ödedi

Almanya devleti, "korona aşısının yarattığı zarar" gerekçesiyle 467 kişiye tazminat ödedi. 5 bin 597 başvuruda incelemenin sürdüğü belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 24 bin 927'ye yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne aylardır sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 24 bin 927'ye, yaralı sayısı 62 bin 388'e çıktı.

Japonya'nın uzay aracı Ay'a iniş yaptı

Japonya Uzay Araştırma Ajansı'na (JAXA) ait 'SLIM' aracının Ay'a iniş yapmayı başardığı açıklandı. JAXA, NASA Artemis programının bir parçası olarak Ay’a önümüzdeki birkaç yıl içerisinde astronot göndermeyi hedefliyor.

Almanya’da çifte vatandaşlığı mümkün kılacak yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi

Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.

Pakistan'dan İran'a saldırı: '3 kadın, 4 çocuk öldü'

İran, Pakistan tarafından sınır bölgesinde bir köye düzenlenen füze saldırısında 3'ü kadın ve 4'ü çocuk olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tayvan'ın depremzedelere yaptığı yardımlar değerlendirildi

6 Şubat depremlerinde çeşitli yardımlarda bulunan Tayvan'ın 'Türkiye'de Depremden Etkilenen Yerel İşletmeler İçin Erken İyileştirme Projesinin' sonuçları Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda değerlendirildi.

Hırvatistan ve UNİCEF tarafından yaptırılan okulun açılışı yapıldı

Deprem bölgesi Adıyaman'da, Hırvatistan'ın katkılarıyla UNİCEF tarafından yaptırılan Adıyaman Ticaret ve Meslek Teknik Anadolu Lisesinin ek yerleşkesinin açılışı, Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman tarafından yapıldı.

İsrail’den doktorlara konuşma yasağı

Gazze’ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail, ülkesindeki doktorların BM yetkilileri ile görüşmesini yasakladı.

Yeni Zelanda’da hırsızlıkla suçlanan milletvekili istifa etti

Yeni Zelanda’da hırsızlıkla suçlanan milletvekili Golriz Ghahraman istifa etti.

Fransa'da mahkeme kediye 100 euro tazminat ödenmesine hükmetti

Fransa'da mahkeme, sahibinin "hayvana eziyet" suçlamasıyla yargılandığı davada eziyet gören kediye 100 avro tazminat ödemesine hükmetti.

Kocasına kurduğu tuzak kendi sonunu getirdi

Amerika'da yaşayan bir kadın, sigorta parası için eşinin kahvesine zehir koyarken kocasının yerleştirdiği gizli kameraya yakalanarak tutuklandı. Basına da servis edilen o ana ilişkin görüntüler büyük yankı uyandırdı.

Türk pasaportuyla girilebilen ülke sayısı 118’e ulaştı İşte O Ülkeler!

Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildikleri ülke sayılarına göre sıralanan Henley Pasaport Endeksi'ne göre geçen yıl 111 olan Türkiye’nin vizesiz girebildiği ülke sayısı bu yıl 118’e ulaştı

Bütün Dünya Epstein Skandalını Konuşuyor! Dosyaların son bölümü kamuoyuna açıklandı

ABD'deki Epstein dava dosyalarının son bölümü kamuoyuna açıklandı. Son belgelere göre Epstein, ünlü kişilere şantaj yaptığı iddiaları da dahil, avukatların sorularını yanıtlamayı yüzlerce kez reddetmiş.

Polonya'da polis Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı: Eski bakan gözaltına alındı

'Görevi kötüye kullanmak' ve 'yolsuzluğa azmettirmek' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan Kaminski gözaltına alındı.

Almanya'da çiftçi isyanı: Traktörlerle ülke çapında yolları kesip Berlin'e çıkarma yaptılar

Almanya'da hükümetin tarım sübvansiyonlarını kaldırmasını protesto eden çiftçiler, 16 eyalette traktör ve kamyonlarla yolları kesti. Berlin'e traktörleriyle giderek anıtlar önünde toplanarak konvoy oluşturdu. Aşırı sağcı AfD protestoyu destekledi.

Gazze'de ölü sayısı 23 bin 210'a çıktı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, sivil Filistinli kayıplarının en aza indirilmesi ve Filistin sorununa çözüm bulunması mesajıyla İsrail'i ziyaret ederken, Gazze'nin her kesiminde onlarca Filistinli daha katledildi.

'Erkeklerin hayatı daha kolay' dedi 18 ay erkek gibi yaşadı sonunda intihar etti

'Erkeklerin hayatı daha kolay' dedi 18 ay erkek gibi yaşadı sonunda intihar etti Anlatacağımız hikaye Amerikalı feminist yazar Norah Vincent'in hikayesi. Vincent'in hayat hikayesi kısa olmasına rağmen oldukça ilginç.

Sabah tuvalete gitti ve şoka girdi. Bu da yeni fobi olacak. Klozetten yılan çıktı!

Avusturalya'da yaşayan bir kişi sabah girdiği tuvalette hayatının şokunu yaşadı.

Toplam 1224 haber.