Son 6 yılın en büyük Güneş patlaması yaşandı! Bizi neler bekliyor?

NASA, son altı yılın en güçlü güneş patlamasına ait olduğunu duyurduğu görüntüleri yayınladı. Güneş yüzeyinde meydana gelen şiddetli patlamanın, Perşembe günü Dünya'daki bazı radyo iletişimini kısa bir süre için devre dışı bıraktığı öğrenildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Güneş, son 6 yılın en büyük patlamalarından birini yaşayarak muazzam gücünü bir kez daha hatırlattı. 2017'den sonra ilk kez 'X' kategorisinde yer alan bir patlama meydana geldi.

NASA'ya göre Güneş, bir süredir takip edilen büyük patlamasını 14 Aralık itibariyle yaşadı. Güneş Dinamikleri Gözlemevi uzay aracı (Solar Dynamics), yaşanan bu patlamayı anbean kaydetti .

Güneş'te yaşanan bu patlama ile etrafa yüksek enerjili radyasyon da püskürdü. X, yani en büyük kategori olarak nitelendirilen patlama, iletişimde sorunlara neden olabilir. 

ABD'deki Radyo Sistemlerinde Bozulmalar Gözlemlendi

Patlamanın ardından, ABD'de birkaç radyo sisteminin bozulduğu bildirildi. Bu durum, Güneş patlamalarının Dünya üzerindeki teknolojiye potansiyel etkilerini gösteriyor ve bu konuda daha fazla araştırma yapılmasının önemini vurguluyor. 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN