Dünya

Dünya Haberleri

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem!

Japonya 2024'ün ilk saatlerine şiddetli bir depremle uyandı.

Al Yanaklı, Kırmızı Kostümlü Hâliyle Tanıdığımız Noel Baba'nın Okuyunca Şaşkına Uğratan Gerçek Hikâyesi

Al yanaklı, güleç yüzlü, Kuzey Kutbu'ndan evlerin bacalarına kadar ren geyiklerinin sürdüğü kızağıyla uçarak gelen, hediye dolu çantasıyla çocukların sevgilisi Noel Baba'yı hepimiz tanıyoruz. Peki bu cümledeki hiçbir şeyin gerçek Noel Baba'yı anlatmadığını biliyor muydunuz?

Avusturya, Yeni Telefon ya da Bilgisayar Almak Yerine Elindekini Tamir Ettirene 200 Dolar Verecek!

Avusturya, okuyanların "Neden bizim ülkede yok?" diyeceği bir uygulama başlattı. Cep telefonu, bilgisayar ya da beyaz eşyasını tamir ettirenlere 200 dolara kadar yardımda bulunuyor. Amaç, elektronik atık sorununu bir nebze olsa azaltabilmek.

2023'e bakış: Dünyada bu yıl neler oldu?

2023 yılının geride kalmasına sayılı saatler kalırken dünya siyasetini etkliyen gerginliklere, savaşlara, büyük çaplı kayıplara yol açan doğal afetlere, savaşlara, sahne oldu. i

Fırlatma tarihi sürekli erteleniyordu! SpaceX, Falcon Heavy Roketi’ni fırlattı

SpaceX Beşinci denemede , Falcon Heavy Roketi’ni fırlattı. Falcon Heavy, üç adet Falcon 9 güçlendiriciden oluşuyor. Falcon Heavy, fırlatıldığında 5,5 milyon poundluk itme kuvvetine sahip.

'İsrail soykırım yapıyor' deyince apar topar yayından aldılar

BBC spikeri, Gazze'nin Güneş Kuşları isimli bisikletli yardım kuruluşunun kurucusu olan Karim Ali, ''Gazze'de soykırım var'' deyince konuğunun birçok kez sözünü kesti. Spiker daha sonra yayını sonlandırdı.

Hepsi yarı çıplak, tank namluları karşısında çaresizce beklediler! Stadyumda insanlık dışı görüntüler: İsrail'in zulmü sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Aralarında çocuklar da vardı yaşlılar da... Onlarca Filistinli bir stadyumda soğuk havada yarı çıplak soyulmuş halde kendilerine çevrili tank namluları arasında insanlığa sığmayan zulme maruz kaldı. Akla hayale sığmayan o anların görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Sıradışı bir güvenlik! Brezilya'da hapishane kaçışlarını 'ajan kazlar' önlüyor

Brezilya'da bir hapishane mahkumların kaçmasını önlemek için kaz kullanıyor. ''Ajan kazlar'' olarak adlandırılan hayvanlar, hapishanenin iç çitleri ile ana dış duvarı arasındaki yeşil alanda devriye geziyor.

Kravatı kimin bulduğunu biliyornmusunuz?

Genelde Fransızlar tarafından bulunduğu bilinen kravatın kravatı Hırvatların bulduğunu biliyormusunuz?

JN.1 kabusu büyüyor! 41 ülkede tespit edilen varyant için uyarılar art arda geldi

6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs JN.1 varyantıyla korku saçmaya devam ediyor.

Sıra Dışı Doğum: 32 Yaşındaki Kadın, İki Gün Üst Üste İki Kez Doğum Yaptı!

Bir anne, çift rahimli olmanın nadir bir sonucu olarak, Noel döneminde mucizevi bir olaya imza attı. Kelsey Hatcher, Birmingham Alabama Üniversitesi Hastanesi'nde toplam 20 saat süren doğumlarla dünya üzerinde ender rastlanan bir hikayenin kahramanı oldu. İki gün üst üste iki kez doğum yaparak, her bir bebeğin ayrı bir rahimde büyüyüp gelişmesine olanak tanıdı. Doktorlar, bu olayı "milyonda bir görülebilecek bir vaka" olarak değerlendiriyor. Hatcher ailesi, bu olağanüstü deneyimin ardından artık tatilin tadını çıkarma şansına sahip.

Evlere balkonlardan girerek çocuklara hediye vermeye çalışan Noel Baba, 24. kattan düşerek öldü

Rusya'da Noel Baba kıyafeti giyen bir dağcı, çocuklara hediye verme amacıyla çıktığı binanın 24. katından düşerek hayatını kaybetti.

Türkiye’den 6 ülkeye daha vize muafiyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 ülkenin vatandaşlarına vize muafiyeti tanındı. ABD, Kanada, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Umman vatandaşlarına, Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanacak.

Gazze'de Kaynaklar Tükendi: Nüfusun Yüzde 90'ı Felaket Düzeyinde Açlıkla Mücadele Ediyor!

Oxfam, BM Dünya Gıda Programı'nın Gazze'deki açlık oranlarına dair verilerine karşı çıkarak, durumun daha vahim olduğunu işaret etti. Uluslararası yardım kuruluşu, Gazze'nin sadece yüzde 25 değil, nüfusunun yüzde 90'ından fazlasının aşırı açlıkla başa çıkmak zorunda olduğunu vurguladı. Bu çarpıcı açıklama, bölgedeki insani krizin boyutlarını gözler önüne sererken, uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu.

Hamas liderinin ofisi de oradaydı! İsrail, Filistin devlet kurumlarının bulunduğu bölgeyi yerle bir etti

İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Er-Rimal Mahallesi'nde hükümete ve Hamas'a ait kurumların ve onlarca binanın olduğu bir bölgenin neredeyse tamamını bombalayarak yıktı. İsrail'in hedef aldığı ve 30 bin kişinin ikamet ettiği bölgede Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar ve Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ofislerinin de bulunduğu öğrenildi.

Prag'da üniversiteye saldırı! 14 kişinin öldürüldüğü saldırının detayları ortaya çıktı: Öğrenciler, saklanmak için çıkıntılara sığındı

Çekya'nın başkenti Prag'daki Charles Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci, 15 kişiyi vurarak öldürdü ve 25 kişiyi yaraladı. Saldırgan daha sonra ölü bulundu. Ülkenin, tarihinin en kötü silahlı saldırısını yaşadığına inanılıyor.

Çin'in 'Tayvan'ı alacağız' açıklaması sonrası ABD harekete geçti! ABD ile Çin savaşın eşiğinde

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, ABD Başkanı Joe Biden'ı San Francisco'daki toplantıda, Tayvan'ı Çin ile yeniden birleştireceği yönünde bir uyarıda bulunduğu iddiası gündemi sarsıyor.

İsrail, Lübnan'ı yasaklı silahlarla vurdu

İsrail, güney komşusu Lübnan'ı ağır topçu atışları ve beyaz fosfor bombasıyla vurdu. İlk olarak Kefr Şuba ve Halta beldeleri arasındaki dağlık bölgeye yoğun ateş açan İsrail güçleri, ardından art arda fırlatılan beyaz fosfor bombalarıyla saldırıyı derinleştirdi.

Seyahat için hangi ülkeler riskli hangi ülkeler güvenli?

2024 yılında ziyaret edilecek en tehlikeli ve güvenli ülkeleri belirledi. Güvenlik, iklim değişikliği, sağlık ve akıl sağlığı gibi kategorilere göre 5 en güvenli ve 5 en tehlikeli ülke açıklandı. İşte listenin tamamı...

Toplam 1238 haber.