Zara'dan tepki çeken kampanyasına dair açıklama

İspanyol moda markası Zara, kampanyasında kullandığı imgelerin ardından Filistin'e gönderme yaptığı yönündeki eleştirilere dair açıklama yayınladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İspanyol moda markası Zara, kampanyasında kullandığı imgelerin ardından Filistin'e gönderme yaptığı yönündeki eleştirilere dair açıklama yayınladı. Boykot çağrılarının ardından fotoğrafları kaldıran şirket, "Hiçbir kasıt bulunmadan oluşan bu yanlış anlamalardan dolayı herkesten özür dileriz" dedi


Dünyanın en büyük moda perakendecilerinden Zara, son kampanyasının fotoğraf çekiminde kullandığı imgelere dair bir açıklama yayınladı. Zara Atelier adlı kampanyasında bulunan fotoğraflar iki ayı aşkın bir süredir devam eden İsrail-Hamas savaşı nedeniyle Filistin göndermesi olarak yorumlanıyordu. Şirket, sosyal medyada başlayan boykot çağrılarının ardından fotoğrafları hesaplarından kaldırdı. 

Şirket bugün konuya dair yayınladığı açıklamada, herkesten özür dilediğini belirtti. Açıklamada, "Bir sanatçının stüdyosunda bulunan yarım kalan heykellerin bir dizi görselinin bir parçasını oluşturan görsel, bazı müşterilerimizden olumsuz geri dönüşler aldığından, bu görseli kaldırmaya karar verdik. Niyetimiz kesinlikle bu olmadığından yanlış anlaşılma için özür dileriz" denildi. 

Çeşitliliğin markanın temel değerlerinden biri olduğu belirtilen açıklamada, "Zara, birçok coğrafya ve kültürden gelen, çok çeşitli sosyal, kültürel ifadelere veya inançlara sahip müşterileri ve çalışanları olan küresel bir markadır. Zara'nın hepsine derin bir saygısı bulunur. Hiçbir kasıt bulunmadan oluşan bu yanlış anlamalardan dolayı herkesten özür dileriz. Tüm paydaşlarımızı dinlemeye ve marka olarak gelişmek için sürekli çalışmaya kararlıyız" ifadeleri kullanıldı.

Fotoğraflar neden tepki çekti?
Zara, The Jacket başlıklı kampanyasının tanıtım fotoğraflarında manken Kristen McMenamy'nin kefeni andıran beyaz bir ceset torbası gibi görünen imgeleri taşıması büyük bir öfke dalgasını tetikledi. Kampanyada ayrıca kayalar, molozlar ve Filistin haritasına benzeyen bir karton kesit de yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN