Dünya

Dünya Haberleri

12 yıl sonra ilk ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden, Mısır'ın başkenti Kahire'ye geçti.

Trump’tan az ödeme yapan NATO ülkelerine “Rusya’yı saldırıya teşvik ederim” tehdidi

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Güney Carolina eyaletinde yaptığı seçim konuşmasında, az ödeme yapan NATO ülkelerine Rusya’nın saldırısına uğrarlarsa yardım etmeyeceğini, aksine saldırması için Rusya’yı teşvik edeceğini söyledi.

Almanya'da 'Ukrayna' kaygısı: 'Savaşı kaybederse milyonlar ülkeyi terk edecek'

Federal Hükümet, Ukrayna'nın savaşı kaybetmesi halinde yaklaşık 10 milyon kişinin Avrupa'ya göç edeceğini tahmin ediyor. Uzmanlar, sayının çok daha fazla olacağını söylüyor.

Alkol ve uyku ilacını birlikte kullanan adam kör oldu

Alkol alan ve yüzüstü uyuyan bir adamın sol göz kasları felç oldu. Gözü ışığa tepki vermeyen ve hareket etmeyen adamın içkinin yanında uyku ilacı aldığı da belirtildi. 

İngiltere'de 'protesto' yasakları: Yüzü kapatmak suç sayılacak

İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly, “Hiçbir protestocu yüzünü kapatarak adaletten kaçamaz. Bu yüzden onları yasaklıyoruz" açıklamasında bulundu.

AB, üyelerinden 'Rusya'ya yasak ürün sevkiyatını önlemelerini' talep etti

Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerden, "yaptırımlar kapsamında Rusya'ya girişi yasaklanmış ürünlerin gönderimine engel olmalarını" istedi.

Avrupa'da çiftçiler neden yürüyor?

AB'nin tarım politikalarını yetersiz bulan çiftçiler, Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde protestolarını artırıyor. İşte Avrupa'daki çiftçilerin protestolar düzenlemesinin temel nedenleri ve AB'nin protestolara verdiği yanıt...

Hamas, Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı rehine takası ve ateşkes öngören planı kabul etti

AA'ya açıklama yapan Filistinli kaynaklar, Hamas'ın Gazze'de her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı rehine takası ve ateşkes öngören planı kabul ettiğini bildirdi

ABD'de sınır krizi: 14 eyalet Biden'a karşı ortak hareket edeceklerini ilan etti

ABD'de sınır güvenliği anlaşmazlığının devam ettiği Texas'ın Valisi Greg Abbott, beraberinde 14 Cumhuriyetçi valiyle basın toplantısı düzenleyerek, ABD Başkanı Joe Biden'a sınır güvenliği konusunda ortak bir tavır içinde oldukları mesajını verdi. Abbott, sınıra daha fazla dikenli tel örme vaadinde bulundu.

Evin garajında nükleer füze bulundu

ABD'de ABD Hava Kuvvetleri Ulusal Müzesi'ni arayan bir kişi garajındaki eski bir nükleer füzeyi bağışlamak istediğini söyledi. Evin garajına bomba imha ekibi gönderildi.

ABD, İran destekli hedefleri vurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün'de ABD üssüne yönelik saldırıya karşılık olarak dün Suriye ve Irak'taki İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü destekli hedefleri vurduğunu duyurdu.

Çocuk sahibi olması devlet tarafından yasaklandı: 550 çocuğu var!

Jacob Meijer isimli Hollandalı müzisyenin 500'den fazla çocuğun biyolojik babası olduğu düşünülüyor. Hollanda'da yaşayan bu adamın çocuk sahibi olması devlet tarafından yasaklandı.

Doktor ve hemşire kılığında hastane bastılar: 3 ölü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da bir hastaneye doktor, hemşire ve hasta kılığında baskın düzenleyerek, biri tedavi gören 3 Filistinliyi öldürdü.

Ülkelere göre en çok kullanılan soyadları! O soyadı Türkiye'de zirvede

Ülkelere göre en çok kullanılan soyadları Net Credit'ten elde edilen bilgilere göre belirlendi. Bakın Türkiye'den hangi soyadı haritada bulunuyor, işte merak edilenler...

Alman medyası: Erdoğan'a yakın isimlerin kurduğu DAVA Partisi, 5 milyon seçmen potansiyeline sahip

Bild Gazetesi, Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimler tarafından kurulan DAVA Partisi'nin, 5 milyon seçmen potansiyeline sahip olduğunu yazdı. Gazete ayrıca DAVA'yı "AK Parti'nin Almanya şubesi" olarak nitelendirdi.

ABD'de grip olan adam burnunu kaybetti!

ABD'de 31 yaşındaki Brandom Boothby, grip sonrası mantar enfeksiyonu nedeniyle burnunu kaybetti. Aplastik anemi teşhisi konulan Boothby, hastalığın nadir görülen bir türüne yakalandı.

Bu kasabada 4 lira 20 kuruşa ev sahibi olabilirsiniz

Avrupa Birliği'ne üye Hırvatistan'da bulunan Legrad kasabasında 13 sente ev satılması gündem oldu. Oturuma hazır 5 konut satıldı.

Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail'e Ateşkes yerine 'soykırımı önleme' emri

Divan, İsrail'den Gazze Şeridi'ndeki ölüm ve hasarı kontrol altına almaya çalışmasını talep etti ancak ateşkes emri vermekten kaçındı.

ABD'nin Florida eyaletinde 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanımı yasaklanabilir

Florida Temsilciler Meclisi, 16 yaş altındaki çocukların ailelerin onayına bakılmaksızın sosyal medya kullanımının yasaklanmasına yönelik yasa tasarısını kabul etti.

Toplam 1224 haber.