Sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Dr. Derya Uğur, iktidarın açıkladığı yüzde 30 maaş zammına karşı sağlık çalışanlarının 12 Ocak günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Dr. Derya Uğur, “Acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak. Diğer hastalara nöbet düzeninde hizmet verilecek. Ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapılacak'' dedi.

Sözcü'nün haberine göre, sağlık hizmetinde görev alan binlerce emekçinin iktidarın hatalı kararları nedeniyle emeklerinin karşılığını alamadığını bildiren Derya Uğur, maaş artışlarında TÜİK'in baz alınmasını eleştirdi ve şöyle dedi:

“TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları ile gerçek enflasyon oranları arasında bariz farklılıklar vardır. Orantısız biçimde artan enflasyon karşısında yalnızca yüzde 30 oranında zam yapılan sağlık emekçileri, açlık sınırında yaşamaya mahkûm edilmektedir. Sağlık çalışanlarının onurlu bir yaşam sürebilmesi adına daima iyileştirmeler talep edilmekte, fakat bu taleplerin hiçbiri karşılık bulmamaktadır. Yüzde 30 gibi sembolik bir zam oranı ile sağlık emekçileri sömürülmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN