Beyaz tırnak lekeleri göründükleri kadar masum değil! Resmen kanıtlandı, hemen doktora başvurun

Kadınlar için ayrı bir öneme sahip olan tırnak bakımı, günümüzde her noktada açılan güzellik merkezleri ile farklı boyutlara ulaştı. Beslenme ile doğrudan alakadar olan tırnak bakımına ilişkin birtakım uyarılarda bulunan uzmanlar, tırnak yüzeylerinde gözlenen beyaz lekelere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. İşte ayrıntılar…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Doğru ve düzenli beslenme vücutta birçok olumlu gelişmenin ortaya çıkmasını sağlar. Yalnızca bağışıklık sistemi veya iç organlar değil, bedenimizin görünen yüzü de doğru beslenmeden büyük ölçüde faydalanır. Bu noktada gün içerisinde pek farkında olunmasa da çabuk kırılan, soyulan tırnakların da beslenme ile doğrudan ilgili olduğu bilinmektedir. 

Tırnak bakımının kişisel sağlığın korunması üzerinde birçok katkısı bulunmaktadır. Kopan, kırılan, soyulan tırnaklar vitamin ve mineral eksikliğine işaret ederken doğru yapılmayan tırnak bakımları da mikropların vücuda girmesine sebep olabilir.

Bu noktada tırnak bakımına ilişkin birtakım uyarılarda bulunan uzmanlar, kadın erkek, genç yaşlı demeden herkesin tırnağında gözlenebilen beyaz lekelere dikkat çekti. Beyaz lekelerin aslında hafife alınmaması gerektiğini belirten uzmanlar, lekenin şekline göre birtakım hastalıkların tahmin edilebileceğini ifade etti.

TIRNAKLARDA GÖRÜLEN BEYAZ LEKELER NEDEN OLUR?

Beyaz tırnak lekeleri göründükleri kadar masum değil! Resmen kanıtlandı, hemen doktora başvurun

Tırnaklarda oluşan beyaz lekeler, birçok farklı sebepten ötürü ortaya çıkabilmektedir. Bu konu ile ilgili temel nedenlere değinen uzmanlar, tırnakta beyaz leke oluşumuna sebep olan başlıca sebepleri şu şekilde sıraladı:

Mineral eksikliği: Kalsiyum, selenyum ya da çinko gibi minerallerin eksiklikleri, tırnaklarda beyaz lekelerin oluşmasına sebep olabilir. Bu yüzden ilgili minerallerin düzeylerinin belirlenmesi için test yaptırılması gerekir. 

İlaçların yan etkileri: Tırnaklarda oluşan beyaz lekelerin sebebi, bazı zamanlarda kullanılan ilaçların yan etkileri olarak ortaya çıkabilir. Özellikle sık antibiyotik kullanımını, tırnaklarda beyaz lekelerin oluşmasına sebep olabilir.

Mantar enfeksiyonu: Tırnaklarda oluşan beyaz lekelere çoğu zaman mantar enfeksiyonu sebep olabilir. Bu neden ile geçmeyen lekeler için doktora başvurulması, mantarın yayılımının engellenmesi açısından önemlidir. 

Oje alerjisi: Beyaz lekeler bazı durumlarda yalnızca oje alerjisinden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. 

Beyaz tırnak lekeleri göründükleri kadar masum değil! Resmen kanıtlandı, hemen doktora başvurun

TIRNAKLARDA OLUŞAN BEYAZ LEKELER NASIL GEÇER?

Tırnaklarında geçmeyen, uzun süreli beyaz lekelere sahip olan kişiler öncelikle leke oluşumuna sebep olan durumun tespit edilmesi için mutlaka cildiye doktoruna gitmelilerdir. Cildiye doktorunun yapmış olduğu testler sonucunda beyaz leke oluşumun sebep olan rahatsızlık veya diğer detaylar tespit edilir ve buna bağlı olarak da bir tedavi süreci başlatılır. 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN