Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bazı sigaralar artık satılmayacak: Boykot başladı

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından yapılan açıklamaya göre kar marjının düşürüldüğü gerekçesiyle BAT grubunun sigaralarını artık satılmayacak. Konuya ilişkin ise firmadan açıklama geldi. Peki, BAT grubunda hangi sigaralar var ve artık hangi sigaralar satılmayacak?

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe de düşüşle başladı

Geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından, haftanın ikinci işlem gününe de düşüşle başladı.

Tavuk ihracatına yasak getiriliyor

Kırmızı ette yaşanan yüksek fiyat artışlarının ardından beyaz ette de benzer eğilimlerin görülmesi üzerine, Ticaret Bakanlığı'nın fiyatları dengelemek amacıyla tavuk ihracatına yasak getirme hazırlığında olduğu bildirildi.

Yatırımcılar dikkat: Altında yeni rekorlar yolda

Dünyada enflasyon ve faiz tartışmaları devam ederken savaş riski altına olan talebi destekliyor. Uzmanlar emlak krizi ile boğuşan Çinli yatırımcıların da ilgi göstermesi ile ons altın fiyatlarında yeni rekorların kapısının aralandığını belirtiyor.

Uçak biletlerine zam yapıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılından itibaren uygulanan uçak bileti tavan fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. Yurt içi uçuşlarda tavan fiyat 3 bin 250 TL'ye yükseldi.

Yerli hayvan ırkının korunması için verilen destekleme ücretleri besicilerin hesabına yattı

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündüz; Yerli GAK Sığır ırkının korunması ve ıslahı programı dahilinde bulunan besicilere 2023 yılına ait desteklemeleri ücretlerinin dün itibariyle besicilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

Altın fiyatları ne kadar? İşte piyasadaki son durum

Gram altın, haftaya düşüşle başlayarak 2 bin 430 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 100 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 330 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı da 2 bin 330 dolardan işlem görüyor.

Dolarda yeni rekor yolda: Uzman isim ilk kez bu rakamı verdi

Dolar ve altın fiyatları yatırımcıların gündeminde... Yatırımcılar, dolar ve gram altın fiyatlarındaki dalgalanmaları yakından takip ediyor. Dolar-TL kuru şu anda 32,4 seviyesinde seyrediyor. Gram altın ise rekor yükselişini sürdürerek 2 bin 438 liradan işlem görüyor.

Asgari Ücrete Zam Haberlerine Son Nokta: Bakan Işıkhan Açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında asgari ücrete ilişkin yapılan zam hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle son dönemdeki enflasyonun yükselmesiyle birlikte, asgari ücretinin ne olacağı merak konusu olmuştu.

TBMM’ye sunuldu! Asgari ücret 3 ayda bir artacak

Asgari ücretlilerin merakla beklediği Temmuz zammına sıcak bakılmazken Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan yeni bir yasa teklifi heyecan yarattı. Söz konusu bu teklife göre asgari ücretin üçer aylık dönemlerde enflasyon oranında artırılması öngörülüyor. İşte detaylar..

Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklere ilişkin düzenleme geldi.

İslam Memiş'ten sürpriz 'sert satış' uyarısı: Borsa mı altın mı?

Finansal analist İslam Memiş, "Küresel borsalarda sert bir satış dalgası yaşanırsa Borsa İstanbul 100 endeksi de burada nasibini alır" uyarısı yaptı, altınla ilgili pozisyonunu açıkladı.

Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu

SGK'nın, çalışan annelere yönelik 325 euro değerindeki bakıcı destek ödemesi yapacağı projeyle ilgili detaylar netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeyi duyurarak çalışan anneler arasında heyecan yarattı. İşte detaylar...

Dünya Bankası'ndan altın tahmini: 2025 yılında...

Dünya Bankası, altın fiyatlarıyla ilgili yeni bir rapor yayımladı. Raporda, 2025 yılına dikkat çekildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan 'IBAN kiralama' uyarısı: 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası riski var

Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak; bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermenin 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini bildirdi.

Gram altın beklenenden erken 3.500 TL olacak! Altın kahini tarihi verdi

Altın fiyatlarına dair beklentiler beklenenden erken gerçekleşecek. Altının 3 bin 500 TL’ye yılsonunda ulaşması beklenirken daha erken tarihte yükseleceği açıklandı. Uzman isim tarihi verdi.

Aile Bakanlığı bu hastalıkları olanlara karşılıksız destek veriyor! En az 6.000 TL’den başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karşılıksız devlet desteğini açıkladı. Belirli hastalıkları olan vatandaşlara minimum devlet desteği 6 bin TL olarak belirtildi. İşte devletten belirli hastalıklara devlet desteği detayları…

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son Dakika... Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

Öğretmenlerin Nisan Ek Ders Duyurusu: Ödemelerde Kesinti Uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda hizmet veren öğretmenlerin Nisan ayı ek ders ücreti hesaplamaları yapıldı. Hangi günler için kesinti yapılacağı ve ne kadar ödeme alınacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Toplam 2918 haber.