Ekonomi

Ekonomi Haberleri

9 bankadan aynı anda 0 faizli kredi atağı

Türkiye'de kredi olanaklarının daraldığı bir dönemde, bankaların yeni müşterilerini çekmek için sıfır faizli kredi kampanyaları devam ediyor. Son olarak, 9 banka da bu kampanyalara dahil oldu ve müşterilere cazip fırsatlar sunuyor. İşte, A'dan Z'ye bankaların sunduğu "0 faizli hoşgeldin" kampanyaları haber detayımızda...

Mehmet Şimşek’in TOBB’daki görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı: Çok zorlanacaksınız!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in TOBB'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ayrıntıları ortaya çıktı. Bakan Şimşek'ın TOBB’da oda başkanlarıyla yaptığı toplantıda “2024 yılında kimse bana bir şey istemek için gelmesin, para yok” dediği belirtildi. Şimşek'in seçimden sonra kimsenin kendisine kredi veya finansal kolaylık için gelmesini istemediğini söylediği; ayrıca zam taleplerine karşı durduğu için 'kötü adam' ilan edildiği kaydedildi.

Benzin ve motorine zam kapıda

Benzine 1 lira 53 kuruş, motorine 1 lira 10 kuruş zam bekleniyor.

Peş Peşe Rekor Kırmıştı! Altın fiyatlarında son durum

Gram, çeyrek, tam altın fiyatları kaç TL oldu? (13 Mart 2024 güncel altın fiyatları) Fed'in faiz indirimi beklentisiyle son günlerde rekor kıran altın fiyatlarında kısmen gerileme başladı. Gram, çeyrek ve tam altın fiyatları da son iki gündür düşmeye başladı.

Bitcoin’den rekor üstüne rekor

En büyük kripto para birimi Bitcoin, 73 bin 86 dolardan işlem görerek tarihinin en yüksek seviyesine çıktı.

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaran yasa Resmi Gazete'de

Emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkaran yasa Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çalışan anneye 2024 desteği: Süt ve emzirme parası, doğum izni, kreş ve çocuk yardımı nasıl alınır?

Asgari ücret ve memru zammı sonrası 86 kalemde iyileşme yapılırken; süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği de değişti. 2024 prim ve ödeneklerindeki artış tablosu SGK tarafından açıklandı. Yeni yılda doğum izni ücreti yaklaşık 50 bin TL'yi bulurken, çalışan anneye ödenecek tutar 70 bin 345 lirayı geçecek.

Gram altın 3 bin 500 TL olacak. Tarih verildi. Yatırım için gram altın alan dikkat! Kesme altın almayın, elinizde kalabilir.

Altın son yıllarda dövizden daha çok kazandırıyor. Yatırım yapmak isteyenlerin de tercihi altından yana oldu. Ancak merdiven altı diye tabir edilen yerlerden ucuz diye tercih edilen kesme altın ile ilgili kritik uyarı geldi. Elinizde kalabilir. Gram altının seçimlerden sonra 3 bin 500 TL’yi göreceği belirtildi.

İş değiştirenler dikkat: Yüklü bir borcunuz çıkabilir!

Yıl içinde işyeri değiştirenler veya aynı işverene bağlı çalışmaya devam etmekle birlikte işverenin şirketleri arasında geçiş yapanlar vergi sürprizi ile karşılaşabiliyor. Peki vergi borcuyla karşılaşmamak veya vergi iadesinden yararlanmak için ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Dolar 32 TL'yi gördü, Bakan Şimşek "Endişelenmeyin" dedi

Dolar kurunda günlerdir süren değer kazancı sonunda tarihi bir eşik daha aşıldı. 32 TL'yi gören dolar kuruyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir." açıklaması geldi.

Seçim sonrası gram altın için fiyat tahmini

Altının fiyatı arttıkça talep de artıyor. Darphane günlük 300 kilo altın basıyor ama Kapalıçarşı'nın talebi 1 ton. Bu yüzden altın satışında makas tıpkı dolardaki gibi açıldıkça açılıyor.

Altın fiyatlarındaki yükselişinin sebebi belli oldu! Kuyumcular tıklım tıklım

TÜİK, geçtiğimiz ay yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal yatırım aracını açıkladı.

İftar menülerine yüzde 100 zam

Ramazan ayının başlamasına kısa süre kala restoranlar da menülerini hazırladı, fiyatlarını belirledi. İftar menülerinin fiyatları ikiye katlandı. Geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira isteniyor

Doların yükselişi sürüyor: Kapalıçarşı'da kur 33 lirayı zorluyor

Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olan döviz piyasalarında son günlerde yaşanan hareketlilik, yatırımcıların ve ekonomi takipçilerinin gözlerini kura dikmiş durumda. Özellikle dolar/TL kuru, yatırımcıların yakın markajında. İstanbul Kapalıçarşı'da yaşanan fiyat hareketleri, ekranlardaki resmi döviz kurları ile arasındaki makasın genişlemesiyle dikkat çekiyor.

En düşük memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?

Şubat ayı enflasyonu açıklanması ile yüzde 11,53’lük zam kesinleşirken, Temmuz zammı için hesap da ortaya çıktı. Peki en düşük emekli maaşı ve en düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Yatırımcılar dikkat! İşte gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları

Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 2 bin 172 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 640 liradan, Cumhuriyet altını 14 bin 800 liradan satılıyor.

Kira zam oranları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Şubat ayında enflasyon yüzde 67.07 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 55.91 olarak belirlendi.

5 Banka'dan kamu ve özel sektör çalışanlarına özel 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi

Türkiye'nin önde gelen beş bankası, kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik önemli bir finansal destek paketini duyurdu. Çalışanlara toplamda 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilecek.

Kamuda ‘yüzde 2’ ikramiye şartının iptal gerekçesi açıklandı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemeyi iptal kararının gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Toplam 2897 haber.