Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

Promosyon ödemeleri mart ayı içerisinde başlayacak. Peki, hangi banka ne kadar promosyon verecek, promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Araç sahiplerini üzecek haber! Akaryakıta yeni bir zam geliyor

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira indirim gelmesi beklenirken, fiyatlarda yaşanacak düşüşle birlikte İstanbul'da benzinin litresi 41 lira 95 kuruş, Ankara'da ise 42 lira 84 kuruştan satılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak

31 Mart seçimleri öncesinde AK Parti'nin Kayseri mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak. Diğer bankaların da katılacağına inanıyorum" dedi.

Seçim sonrası neler bekleniyor? Yabancı basın Merkez Bankası’nın faiz artışını böyle yorumladı

Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika faizini 500 baz puanlık artırması dış basında geniş yankı buldu. İşte yabancı basın kuruluşlarının faiz artışına ilişkin analizleri...

Asgari ücrete zam uygulanacak mı? Hak-İş'ten açıklama geldi

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarında, "Eğer enflasyondaki bu yükseliş ve fiyatlardaki bu artış söz konusu olursa doğal olarak bu tartışmalar hızlanacaktır. Temmuz ayındaki şartlara göre hem Sayın Bakanla hem de kamuoyundaki diğer aktörlerle konunun görüşülmesi gerekmekte" ifadesini kullandı.

Merkez Bankası faizi yüzde 50'ye yükseltti

Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. TCMB politika faizi yüzde 50 düzeyine yükseltildi. Faiz kararı sonrası gelecek dönemin para politikasına ilişkin mesajlar dikkat çekti.

İslam Memiş bu rakamı ilk kez açıkladı! 'Asıl mesele gram altında'

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve dolarla ilgili yatırımcıları uyardı. Memiş, hareketlilik nedeniyle yaşanacak endişeye dikkat çekerken, rakamsal bazda beklentilerini açıkladı.

EPDK'den Elektrik Faturalarıyla İlgili Önemli Karar! Bakanlıktan Elektrik Desteği Alanlar Bir Daha Ödemeyecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun bugünkü toplantısında alınan karara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından elektrik faturası desteği alan 3 milyon 721 bin hak sahibi artık taşınma durumları ne olursa olsun elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli ödemeyecek.

Otogaza da zam geliyor

Dün gece benzin ve motorine gelen zamların ardından bu gece de otogaza (LPG) zam gelecek. Vergi, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki artış, yakıtta zam yağmurunu beraberinde getirdi.

Temmuz ayı için Memura müjde! Maaş zammı farklı olacak!

Ocak ayında maaş zammını alan memurlar gözlerini Temmuz ayına çevirdiler. Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak eden memurlar için uzmanlardan sevindirici tahminler geliyor.

Emeklilerin beklediği adım atılıyor! Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT Haber canlı yayınında emeklileri ilgilendiren bir açıklama yaptı. Şahin, emeklilerin beklentileri doğrultusunda çalışmaların olduğunu ve Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Ayrıca, emekli maaşlarının durumu hakkında bilgi verildi ve yeni emekli maaşlarının 2024 temmuz ayından itibaren geçerli olacağı ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı, tüketicileri aldatan reklam ve ticari uygulamalara 17 milyon lira ceza kesti

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu'nun ayki toplantısında internet üzerinden hizmet veren alışveriş siteleri ve haksız uygulamalar incelendi. Tüketicileri aldatıcı, yanıltıcı reklamlarla haksız ticari uygulamalara 17 milyon 37 bin 891 liralık ceza kesildi.

Altın uzmanı İslam Memiş'ten 'çarşamba' uyarısı: Altın, dolar, gümüş...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaları etkileyecek veriye dikkat çekti. Tarih veren Memiş, yatırım araçlarında ibrenin nereyi göstereceğine dair açıklamalarda bulundu.

Benzin ve motorine zam geliyor

Perşembe gecesinden itibaren motorinde 1 lira 30 kuruş, benzinde ise 1 lira 50 kuruş zam bekleniyor.

Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı! 18 Mart 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları yükselişe geçti. Ons değeri ve döviz kurundaki son dakika hareketlilik altın fiyatlarını etkiledi. Yeni haftaya değer kazanarak başlayan gram altın fiyatı bugün 2 bin 245 liraya yükseldi. Ekonomi gündemi takipçileri için 18 Mart 2024 Pazartesi Kapalıçarşı'dan canlı altın fiyatları alış-satış tablosunu haberimizde derledik. İşte, anlık gram altın ve çeyrek altın fiyatları...

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybederek 8.718,11 puandan tamamladı.

Bakan Şimşek: Bakanlıklara personel alımına izin vermiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşürülmesiyle ilgili vatandaşın fedakarlık yaptığını, bu fedakarlığa kamunun da katılacağını belirterek hiçbir bakanlığa emekli olanların harici personel alınmayacağını söyledi.

Erdoğan açıkladı: Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi açıkladı.

Sigara paketlerinde yeni fiyat düzenlemesi! Zorunlu olacak

Sigara içenleri yakından ilgilendiren haber geldi. Sigara paketlerinde değişikliğe gidiliyor ve fiyatlar paket üzerine yazılacak

Toplam 2882 haber.