Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin 8 yıllık borç bilançosu: 3 milyar 502 milyon TL

DEM Parti’nin kazandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin kayyumlarından geriye 3 milyar 502 milyon TL borç kaldığı ortaya çıktı.

Cevdet Yılmaz: 4 yıl seçim yok, kamuda tasarruf dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kamuda tasarruf konusunda ciddi bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan noktayı koydu

Küresel krizin etkisiyle Türkiye'de de son dönemde yükselen enflasyon hayat pahalılığını günden güne hissedilir duruma sokarken, asgari ücrete ara zam bekleyenlere kötü haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi.

MEMUR ZAMMI SON DAKİKA 2024 TEMMUZ: Zam oranı için ilk 3 veri belli oldu! En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Memur zammı son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Hatırlanacağı üzere memur ve emekli maaşları Ocak ayında yüzde 49,25 artış yaşamıştı. Milyonlarca memur şimdi 2024 Temmuz zammını bekliyor. Mart verisinin açıklamasıyla birlikte 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Böylece yılın ikinci yarısında geçerli olacak memur zam oranı güncellendi. Geri sayım sürerken meslek meslek memur maaşı zammı hesaplama işlemleri başladı. Nihai rakamlar için ise son 3 veri bekleniyor. Peki, En düşük memur maaşı ne kadar olacak, kaç TL, ne zaman belli olacak?

Emekli maaşına iki düzenleme geliyor! Milyonların merak ettiği hesap belli oldu

Ocak-Haziran dönemi için emekli zammı yüzde 49,25, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL olarak uygulanıyor. 2024 Temmuz döneminde 2 düzenleme yapılacak. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar artacak. Milyonların merak ettiği hesaplar belli oldu.

Bakanlık tebliğ yayınladı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, lokanta ve kafelerde vergi artışına ilişkin bir tebliğ yayınladı. Tebliğe göre kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri dahil lokantalarda KDV yüzde 8'den yüzde 10'a, alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18 KDV ise yüzde 20'ye çıkıyor.

Milyonlar merak ediyordu! Emekli maaşına iki düzenleme geliyor

Milyonların merak ettiği hesaplar belli oldu. Emekliye zam oranı belirlenecek ve taban aylıklar artacak.

Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor! 16 Nisan Salı çeyrek ve gram altın fiyatları

Altın fiyatları, yükseliş ivmesini sürdürüyor. Ortadoğu'da yükselen gerilimin ardından altın fiyatları, rekor seviyelere yükseldi. Ons değeri ve dolar kurundaki son dakika hareketliliğinden etkilenen altın fiyatlarında ibre yukarı yönlü hareket ediyor. 16 Nisan Salı günü ise güncel ons altın değeri 2 bin 385 liradan işlem görürken; gram altın fiyatı bugün 2 bin 488 TL'den satılıyor. İşte, 16 Nisan 2024 canlı altın fiyatları alış-satış tablosu ile anlık gram altın ve çeyrek altın fiyatı...

Citi, altın için tarih verdi: Büyük artış bekleniyor

Citi, altının ons fiyatının 3 bin dolara yükselebileceğini açıkladı. Analistler, fiyat artışının önümüzdeki 6-18 ay içinde gerçekleşebileceğini öngörüyor.

3 şehirde geçerli: SGK’dan 0-36 aylık çocuk sahibi 7 bin anneye 325 euro destek

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 euro destek verilecek.

Yatırımcılar tarafından merak ediliyor! İran-İsrail gerilimi altın fiyatlarını nasıl etkiledi?

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Merkez Bankası 2023'te 818,2 milyar TL zarar etti

Resmi Gazete'de yayımlanan bilançoya göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçen yıl 818,2 milyar TL zarar etti.

SGK'dan 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek ödemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek verileceğini duyurdu. I

Bitcoin İran'ın İsrail saldırısı sonrası çok sert düştü

İran'ın İsrail'e drone saldırısı başlatması kripto para piyasalarında olumsuz etkiledi. Saldırı haberinin ardından Bitcoin sert düşüş yaşadı

İslam Memiş altın için tarih verdi; 'sert dalgalanma' uyarısı yaptı

Finansal analist İslam Memiş, İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırılardan sonra küresel piyasalarda sert dalgalanmalar yaşanabileceğini söyledi.

Her Araca Zorunlu! Yeni Taşıt Tanıma Sistemi Detaylarıyla Ortaya Çıktı

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçebilmek amacıyla 1 Ocak 2025'te zorunlu hale getireceği 'Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi' (UTTS) ile taşıt plakalarının sisteme elle işlenmesinden kaynaklanan usulsüz fatura uygulaması engellenecek.

'İBAN'a At' Dönemi Bitiyor! Maliye Ceza Yazacak

Ödemeleri karttan almak yerine İBAN ' a atılmasını isteyen işletmelere vergi müfettişleri ceza yazmaya hazırlanıyor. 

20 milyon haneyi ilgilendiriyor! O tutar artık faturalara yansıtılacak

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024’te sona erecek. Böylece bu ay son kez 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz dağıtılacak.

ATM’lerde yeni dönem iddiası: 10 ve 20 TL artık çekilemeyecek

Bankalar tarafından alınan kararla birlikte ATM'lerde 5, 10 ve 20 TL'lik banknotların artık olmayacağı öne sürüldü.

Toplam 2901 haber.