Neçirvan Barzani, Erdoğan'ı arayarak tebrik etti

Neçirvan Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AK Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği başarıdan ötürü tebrik etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Neçirvan Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Barzani Erdoğan'ı AK Parti’nin seçimde gösterdiği başarıdan ötürü tebrik etti ve seçimin ikinci turu için başarılar diledi.

Türkiye’deki seçimlere büyük önem verdiği vurgulanan Barzani, demokratik sürecin başarısı, seçim sürecinin huzurlu geçmesi ve yüksek katılımdan ötürü memnun olduğunu belirtti.

Erdoğan’a ikinci turda seçileceğine yönelik inancını dile getiren Barzani, Erdoğan’ın seçilmesinin Türkiye halkı, geleceği ve mevcut durum açısından önemli ve gerekli gördüğünü ifade etti.

Kendisi ve AK Parti adına teşekkürlerini ileten Erdoğan ise Neçirvan Barzani'yi kutladı ve ülkesinin gerek Irak ve gerekse bölge ülkeleri ile ilişkilerini geliştirme arzusunda olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanlığı’ndan da yapılan açıklamada Neçirvan Barzani’nin de içinde olduğu çok sayıda liderin Erdoğan’ı tebrik ettiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed es-Sani, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid en-Nehyan, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebriklerini iletti.

Liderler görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seçimin ikinci turunda da başarılar diledi ve seçimlerin Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu."

 

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN