Okullarda maske takılacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem okullarda maske takılıp takılmayacağını açıkladı hem de hekimlere tıbbi sekreter müjdesi verdi

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çok önemli açıklamalarda bulundu. 'Yeni dönemin gribi Koronavirüs' diyen Fahrettin Koca, okullarla ilgili maske olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çok önemli açıklamalarda bulundu. "Yeni dönemin gribi Koronavirüs" diyen Fahrettin Koca, okullarla ilgili maske olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde yakalandığı koronavirüsü atlatan Bakan Koca, "Hafif bir soğuk algınlığı gibi geçti. İlaç kullanmadım, istirahat ettim ve bol bol sıvı aldım" ifadelerini kullandı. Yeni eğitim öğretim döneminde maske olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Bakan Koca şu ifadeleri kullandı: 

"Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler. Ancak zorunlu değil. Bu anlamda çocuklarımız güvenle bundan sonraki süreçte hiçbir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecekler. Ek hastalığı olan çocuklarımızın daha dikkatli korunması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. "

Salgında 6. dalganın giderek azalmaya başladığını, vaka sayılarının günlük 5-6 binlerin altına kadar indiğini kaydeden Koca, bu süreçte hastaneye yatışların da belirgin şekilde düştüğünü dile getirdi.

Bazı hastanelerde Kovid klinikleri ve yoğun bakımların tekrar kapanmaya başladığını anlatan Koca, "Önümüzdeki 3-4 hafta içinde bu daha da belirginleşecek. Ama bu bir daha olmayacak anlamına gelmiyor. Bu dalgadan sonra önce Avrupa'dan başlayıp sonra bize doğru gelen bir dalga kasım, aralık gibi yeniden olabilir. Artık Kovid ile yaşamayı öğrendik. Daha çok korumamız gereken, ileri yaşlarda ek hastalığı olan vatandaşlarımız. Onları hassasiyetle korumalıyız. Yeni dönemin gribi artık Kovid." diye konuştu.

"HASTALIK BELİRTİSİ OLAN TAKSIN"

Beyaz Reform ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 6 bin doktorun kamuya geri döndüğünü açıkladı. Sadece İstanbul'da 1350 uzmanın geri dönüş yaptığını söyleyen Bakan Koca, "En çok çocuk hekimleri kamuya geri geldi. Önümüzdeki dönemde kamu hastanelerine dönüşler daha da artacak" ifadelerini kullandı.

ATAMA MÜJDESİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca atamalarla ilgili de müjde gibi bir haber verdi. 85 bin sağlık çalışanı alımı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Koca, "Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım" ifadelerini kullandı. Hastanelerdeki poliklinik odalarına tıbbi sekreter konulacağını söyleyen Koca, "Hekimler sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak" açıklamasını yaptı.

Maymun çiçeğiyle ilgili de bilgi veren Bakan Koca, Türkiye'de 12 vakanın oludğunu söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN