Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de kiraların en yüksek olduğu iller belli oldu! İşte kira fiyatlarının en yüksek olduğu iller

Türkiye genelinde kiralar son 1 yılda yüzde 95.5, son 4 yılda ise yüzde 133,2 artış gösterdi. Türkiye genelinde kira bedeli en yüksek olan iller sırasıyla Muğla, İstanbul, Antalya, İzmir ve Çanakkale oldu.

Patronlardan Asgari Ücret Zammına Yeşil Işık!

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini vurgulayarak asgari ücretin yıl ortasında yeniden artırılmasına sıcak baktıklarına söyledi.

Kamu-Ar: 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı nisanda 6 bin 170 liraya yükseldi

Birleşik Kamu-İş’in Ar-Ge birimi (KAMU-AR), dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarlarını esas alarak açlık sınırını ve gıda dışındaki harcamaları dikkate alarak yoksulluk sınırını hesapladığı araştırmasının Nisan 2022 sonuçlarını yayınladı.

İşsizlik maaşları bayram öncesi hesaplarda!

Emekli ikramiyelerinin yatacağı tarihin belli olmasının ardından gözler işsizlik sigortası ödemelerine çevrilmişti. "İşsizlik maaşları ne zaman yatacak?" sorusu birçok kişi tatafından araştırılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bilgin, "Bilgin, “İşsizlik sigortası ödemelerini Ramazan Bayramı nedeniyle 29 Nisan 2022 tarihinde hesaplara yatıracağız” dedi.

500 TL’lik banknotların çıkma olasılığı gündemde!

Yüksek enflasyonla paranın değeri azalırken yeni paraların sayısı artıyor. Bir yılda tedavüldeki para sayısı 600 milyon adet arttı. 200 TL’nin alım gücü azalırken 500 TL’lik banknotların çıkma olasılığı gündemde.

Altın Haftaya Düşüşle Başladı!

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 910 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.464 lira, cumhuriyet altını da 6.023 liradan satılıyor.

Bankalar yarışa girdi! İmzayı atan emekliye 5.250 TL'ye Kadar Ödeme

Bankalar, emeklileri müşterisi yapmak için yarışa girdi! Birçok banka kampanyasını güncelledi. Milyonlarca emekli her 3 yılda bir promosyon almaya hak kazanıyor. Alınan promosyonlardan faydalanmak isteyen emeklilerin imza atması yetiyor. Bazı bankalar yaptıkları kampanyalarla ödeme miktarını artırıyor. İmzayı atan emekliye toplam 5.250 TL’ye kadar promosyon ve 3 ay ertelemeli kredi gibi imkanlar sağlanıyor.

Araba almak isteyenlere kötü haber! Otomobil fiyatlarına zam geliyor

Sıfır ve ikinci el araba almak için otomobil fiyatlarının düşmesini bekleyen vatandaşa sektör temsilcilerinden kötü bir haber geldi. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın üretimde maliyetleri arttırması nedeniyle, mayıs ayından itibaren fiyatlara zam olarak yansıyacağı belirtildi. Buna göre yıl sonuna kadar araçların sadece fabrikadan çıkışına yaklaşık yüzde 25 zam geleceği ifade edildi. Bu oranın Türkiye’deki son tüketiciye yansımasının ise daha fazla olması bekleniyor.

Metropoll anketi: 5 kişiden 1'i faturalarını ödeyebiliyor

Metropoll Araştırma'nın anketinin sonuçlarına göre toplumun sadece yüzde 23.9'u faturalarını ödeyebildiğini söyledi. Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediğini söyleyenlerin yüzdesi ise 18.6.

Zincir marketlerde sebze meyve fiyatlarını düşürecek öneri

Rekabet Kurumu, zincir marketlerin tarım ürünlerinde alıcı güçlerinin sınırlandırılmasını ve tedarik zincirinin kısaltılması için bir dizi tedbirin hayata geçirilmesini önerdi.

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 22 Nisan güncel gram altın ve çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatları son günlerde aynı seviyelerden işlem görüyor. Ekonomi gündemini takip edenler gram altın ve çeyrek altın fiyatını araştırıyorlar.

Birleşik Kamu-İş: Gıda fiyatları yıllık yüzde 142 arttı

Vatandaşlar Nisan 2021'de 100 liraya dolan bir sepet için bu ay 241,9 lira ödedi.

İŞKUR açıkladı, ödemeler başladı! İşsizlere günlük 163 TL para veriliyor: e-Devlet ile başvurana veriliyor

Ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların çeşitli işkollarında istihdam edilmelerini, işsizlere işsizlik maaşlarının ödenmesini ve daha pek çok hizmetin vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan Türkiye İş Kurumu, geliştirmiş olduğu Meslek Edinme Kursları Programı’nın detaylarını paylaştı. Bu noktada Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından İşbaşı Eğitim Programı geliştirildi ve bu programa katılanlara günlük 163 TL para verileceği belirtildi.

Emekli bayram ikramiyeleri tarihi belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 12 milyon emeklinin 2022 yılı Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Altın Almak İsteyenler Dikkat! Altında Sert Düşüş

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor. Son dönemde hem ons hem de gram altın yukarı yönlü çıkışlar yakalamıştı. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı, dünya genelinde artan enflasyon, savaştan dolayı yaşanan petrol krizi ve artan Fed baskısı altın fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Yeni haftanın ilk gününe 1998 dolardan başlayan ons altın ise şuan 1951 dolar seviyesinden işlem görüyor. Altındaki düşüş ise yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki gram altın ne kadar? Altın fiyatları düştü mü? Cumhuriyet ve çeyrek altın kaç TL? İşte 21 Nisan 2022 altın kuru fiyatları…

Ucuz sebze-meyveye ulaşmak hayal oldu! Üreticiler uyardı: Fiyatlar yükselecek

Meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan artış havaların ısınmaya başlamasıyla yerini düşüşe bırakması beklenirken Mersin'den bir kötü haber daha geldi. Geçen ay Türkiye genelinde etkili olan zirai don, Akdeniz ilçesinde hemen hemen tüm sebze ve meyveyi vurdu. Üretimde çok ciddi oranda verim düşüklüğü yaşanırken, üreticiler ürün azlığının fiyatları yükselteceği uyarısında bulundular.

Yeni ÖTV Düzenlemesi ile Hangi Telefonların Fiyatı Ne Kadar Düşecek?

19 Nisan'da (bugün) yürürlüğe giren yeni ÖTV düzenlemesiyle birçok telefona uygulanan ÖTV oranı değişirken, bu değişiklik sonrası telefonlara indirim gelmesi bekleniyor. Peki, hangi telefon modelinde ne kadar indirim yapılabilir?

Bakan Bilgin: Emekli bayram ikramiyeleri 28 veya 29 Nisan'da yatırılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bayram ikramiyelerinin 28-29 Nisan tarihinde yapılacağını açıkladı.

İsteğe bağlı sigortalılar için emeklilik fırsatı

İsteğe bağlı sigortalılar SSK statüsünde daha az primle daha erken emekli olabilir. SSK’lı olarak ay içinde 30 günden az çalışanlar da isteğe bağlı sigorta yaptırabilir.

Toplam 2919 haber.