Siirt'te 'Kırsal Kalkınma' için yeni adımlar atılıyor

Vali Kızılkaya başkanlığında yapılan toplantıda, köylerin altyapı ve üstyapı yatırımları, köy yollarının bakımı ve makine-ekipman durumu değerlendirildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

İl Özel İdaresinin yatırım ve projeleri ile kırsal kesime yönelik alt ve üst yapı hizmetlerinin ele alındığı haftalık değerlendirme toplantısı, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, köylerin alt ve üst yapı yatırımları, köy yolları bakım ve onarımları, makine-ekipman durumu, yapımı devam eden 'Asfalt Plenti ve Taş Kırma ve Eleme Tesis' inşaat çalışmaları ile mali hizmetler ve planlanan projeler detaylı olarak incelendi.

Vali Kızılkaya, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaş odaklı yönetim anlayışıyla kamu kaynaklarının daha etkin, hızlı ve verimli kullanılması gerektiğini vurguladı. Kırsal altyapının geliştirilerek vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla yürütülen hizmet çalışmalarının önemine değinen Kızılkaya, birim müdürlerine bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeleri yönünde talimat verdi.

Köylerin altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve bu ihtiyaçların giderilmesi için gereken adımların atılmasının gerektiğini belirten Vali Kızılkaya, "Köy yollarının bakım ve onarımlarının titizlikle yapılması, makine-ekipmanların durumlarının gözden geçirilmesi ve gerekli yeniliklerin yapılması, yapımı devam eden tesislerin inşaat çalışmalarının planlanan süre içerisinde tamamlanması öncelikli hedeflerimiz arasındadır," dedi. Ayrıca, mali hizmetler kapsamında yürütülen ve planlanan yatırımların da etkin bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda şu konular ele alındı:

  • Köylerin alt ve üst yapı yatırımları
  • Köy yolları bakım ve onarımları
  • Makine-ekipman durumu
  • Yapımı devam eden 'Asfalt Plenti ve Taş Kırma ve Eleme Tesis' inşaat çalışmaları
  • Mali hizmetler ile devam eden ve planlanan yatırım ve projeler

Toplantı, İl Özel İdaresi yetkililerinin de katılımıyla karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN