Engelli maaşı ve Evde bakım maaşı 2024'te ne kadar olacak?

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi, birçok sosyal yardım ödemesini etkiledi. Bu kapsamda, evde bakım maaşı olarak bilinen engelli sosyal yardım ödemesinin yeni miktarları da belli oldu. İşte, 2024 yılında evde bakım maaşı tutarları:

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Evde bakım maaş zammı, asgari ücret ile beraber merak ediliyor. Türkiye'de 7 milyon kişiyi direkt, dolaylı olarak da milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammı bugün belli oldu. İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları gibi ücretler asgari ücret tutarı kadar arttı. 2024 asgari ücretle birlikte 65 yaş aylığı ve engelli aylıkları da zamlandı.

Hak sahipleri ocak ayından sonraki ayda zamlı evde bakım maaşlarını hesaplarından çekebilecekler. Gözler şimdi 2024 engelli ve yaşlı maaşlarında. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu? Yaşlı ve engelli aylıklarına yüzde kaç zam yapıldı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Engel oranı yüzde 40-69 arasında olan bireyler için evde bakım maaşı 3,912 lira olarak belirlendi. Yüzde 70 ve üzeri engelli olanlar ise 5,685 lira evde bakım maaşı alacaklar. 18 yaş altı engelli aylığı ise 3,790 lira olarak açıklandı.

Evde bakım desteğinden faydalanabilmek için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Engelli bireyin gelir testi sonucu, ağır engelli sağlık kurul raporu ve bakım heyeti raporu ile birlikte başvuruda bulunması gerekmektedir. Ayrıca, evde bakım desteği için başvurular, bireyin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine yapılmalıdır.

Bu gelişmeler, ülkemizdeki milyonlarca engelli birey ve aileleri için önemli bir güncelleme niteliği taşımaktadır.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN