Araç muayenesini kredi kartıyla ödemek isteyenlerden tahsilat farkı alınıyor

Araç muayenesinde özel bir şirket olan TÜVTÜRK'ün 'kredi kartı tahsilat farkı' adı altında 77 lira ek ücret alması tartışma yarattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

2007 yılında yapılan özelleştirme ile araç muayenelerini yapma yetkisini devralan TÜVTÜRK, piyasada tekel konumunda bulunuyor.

Her yıl 10 milyondan fazla araç bu istasyonlarda muayene ediliyor ve sürücüler bu hizmetler için ödeme yapıyor. Sözcü'de yer alan habere göre, araç sahiplerinin düzenli aralıklarla TÜVTÜRK’e yaptırmak zorunda oldukları araç muayene ücreti şu an 1.821 lira olarak uygulanıyor.

Bu yıl traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için muayene ücretleri 586,50 TL’den 927,60 TL’ye çıkarıldı. Otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçlar için ücretler ise 1.149 liradan 1.821 liraya yükseldi. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise ücret 2.462,40 TL olarak belirlendi. Egzoz muayene ücreti de 256 lira oldu. Bu şekilde, kredi kartı ile ödeme yapan bir sürücü araç muayenesi için toplamda 2.154 lira öderken, peşin ödemede bu miktar 2.077 lira oluyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN