Ucuz sebze-meyveye ulaşmak hayal oldu! Üreticiler uyardı: Fiyatlar yükselecek

Meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan artış havaların ısınmaya başlamasıyla yerini düşüşe bırakması beklenirken Mersin'den bir kötü haber daha geldi. Geçen ay Türkiye genelinde etkili olan zirai don, Akdeniz ilçesinde hemen hemen tüm sebze ve meyveyi vurdu. Üretimde çok ciddi oranda verim düşüklüğü yaşanırken, üreticiler ürün azlığının fiyatları yükselteceği uyarısında bulundular.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış gündemden düşmezken Mersin'den bir kötü haber daha geldi.

Geçen ay Türkiye genelinde etkili olan zirai don, Mersin’i fena vurdu. İl genelinde üreticilerin aldıkları önlemlere karşın hava sıcaklıklarının beklenmedik şekilde düşmesi hem verimi ciddi oranda düşürdü hem üreticiyi perişan etti.

Özellikle Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde 19 Mart gecesi yaşanan zirai donda hava sıcaklığı eksi 7-8 dereceye kadar düşünce, başta sert çekirdekli meyveler olmak üzere tüm sebzeler de büyük zarar gördü.

Şeftali, nektarin, elma, erik gibi meyvelerde don afeti nedeniyle çiçeklenme bile olmazken, örtü altında yetişen domates, biber, patlıcan, salatalık gibi sebzeler de yandı.

Limon bahçelerindeki genç limon ağaçları da kururken, üreticiler bahçelerindeki başta nektarin olmak üzere çiçek bile vermeyen meyve ağaçlarını kesmeye başladı. Seralarda ise neredeyse biber ve domates kalmadı.

 

Ucuz sebze-meyveye ulaşmak hayal oldu! Üreticiler uyardı: Fiyatlar yükselecek

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN