İŞKUR açıkladı, ödemeler başladı! İşsizlere günlük 163 TL para veriliyor: e-Devlet ile başvurana veriliyor

Ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların çeşitli işkollarında istihdam edilmelerini, işsizlere işsizlik maaşlarının ödenmesini ve daha pek çok hizmetin vatandaşlara ulaştırılmasını sağlayan Türkiye İş Kurumu, geliştirmiş olduğu Meslek Edinme Kursları Programı'nın detaylarını paylaştı. Bu noktada Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından İşbaşı Eğitim Programı geliştirildi ve bu programa katılanlara günlük 163 TL para verileceği belirtildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

15 YAŞ SINIRI DETAYI

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan istihdam projelerinden biri olan Meslek Edinme Kursları, iş arayan, işsizlik ödeneği alan ve henüz öğrenci pozisyonunda olan tüm vatandaşları kapsadığı belirtildi ve 15 yaş sınırı belirlendiği aktarıldı. Bu program kişilerin tecrübelerine ve yeteneklerine göre işlerde kursiyer olarak istihdam edilmelerini sağlamak ile birlikte, her kursiyerin mevcut durumuna göre değişen yevmiye ücretleri ödediği aktarıldı.

YAPILACAK ÖDEME DETAYLARI

İŞKUR MEK programları kapsamında günlük ödenen ücretler de paylaşıldı. Bu ücretler ise “İşsizlere: 163,59 TL İşsizlik ödeneği alanlara: 81,80 TL Öğrencilere: 122,69 TL” şeklinde oldu.

ARANAN ŞARTLAR

Türkiye İş Kurumu tarafından geliştirilmiş olan Meslek Edinme Kursları Programı’na dahil olmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken şartlar da paylaşıldı. Bu şartlara haiz olmayanların programa katılamayacağı bildirildi. Bu şartlar ise şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

İŞKUR’a kayıtlı olmak

Emekli maaşı almıyor olmak

Daha önce, MEK kapsamında aynı işkolunda istihdam edilmemiş olmak

Özel şartları sağlıyor olmak

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN