Eğitim

Eğitim Haberleri

Şırnak ve Siirt Üniversitesi'nden Ortak Proje: Başvuruları Kabul Edildi!

Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi birlikte patent başvurusu yaptığı Türk Patent ve Marka Kurumu, Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversitesinin birlikte hazırladığı “Ulusal Faydalı Model” için yapılan patent başvurusunu kabul etti.

SANKO Okulları öğrencilerinin okçuluk başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okullar Arası Okçuluk İl Yarışları'nda 10 derece elde ederek önemli başarıya imza attı.

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Adıyaman'ın Kahta Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri hazırladıkları projelerle Malatya'da düzenlenecek olan bölge finallerinde yarışacak.

GKV Ortaokulu Zeka Oyunları Şampiyonasında Türkiye finallerinde

Türk Zeka Vakfı'nın düzenlediği Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası'nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazandı.

Diyarbakır'da anaokulu öğrencileri 'Kukla Şenliği'nde buluştu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde okulöncesi eğitim kurumlarına yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Kukla Macerası' projesi çerçevesinde öğrenciler çeşitli etkinliklerle buluşturuldu.

Sason'da öğretmen ve öğrenciler fidan dikimini geleneksel hale getirdi

Batman'ın Sason ilçesinde Yücebağ Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğretmen ve öğrenciler fidan dikimi gerçekleştirdi.

Gelecekte para kazandıran meslekler açıklandı: YKS sınavına girilmeden öncesinde mutlaka bakılmalı

Bir meslek seçilmeden öncesinde mutlaka gelecek düşünülerek tercih edilmelidir. Bu mesleği seçecek olan kişiler para içerisinde yüzecek. İşte detaylar…

Jandarmadan ilkokul öğrencilerine temel trafik eğitimi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde jandarma ekiplerince 40 ilkokul öğrencisine temel trafik eğitimi verildi.

Öğrencilerden takdir edilecek davranış

6 Şubat depreminde Adıyaman'da, enkaz altında kalarak engelli duruma gelen veya yaşlılıktan dolayı ihtiyaçlarını karşılamayan vatandaşların yardımına öğrenciler koşuyor. Öğrenciler, 'Ben her yerde varım' projesi kapsamında takdir edilecek davranışa her gün imza atıyor.

Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinliğine yoğun ilgi

Diyarbakır'da, her yıl 25-31 Mart arasında düzenlenen Kütüphane Haftası'nın bu yıl 60'ıncısı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinliklerle yapıldı.

GAÜN öğrencileri üniversitelerini değerlendirdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, üniversitelerini gerçekleştirilen çalıştayda değerlendirdi.

1 Nisan okullar tatil mi? Seçim sonrası okullar kaç gün tatil olacak, 1 Nisan Pazartesi tatil mi?

Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için okullarda oy kullanacak. 81 ilde gerçekleşecek seçimlerde çok sayıda öğretmen de sandık görevlisi olarak görev alacak. 14 Mayıs seçimleri sonrası 15 Mayıs'ta okullar tatil edilmişti. 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası okulların tatil olup olmayacağı merak edilirken, açıklama geldi. Peki, 1 Nisan okullar tatil mi? Seçimden sonraki Pazartesi günü 1 Nisan'da okul var mı, işlenecek mi? 1 Nisan resmi tatil mi?

YKS için ikinci geç başvuru süreci başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran'da yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için ikinci geç başvuru süreci başladı. Geç başvurular, 28 Mart'a kadar yapılabilecek.

Veliler dikkat! Okullar için randevu sistemi geliyor

Bir çok ülkede kullanılan 'Randevu sistemi' Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçiriliyor. Bundan sonra veliler müdürlerle veya öğretmenlerle görüşmek için e-devlet üzerinden randevu alacak. Veli Randevu Sistemi nedir? Veli nasıl randevu olacak sorularının da yanıtı belli oldu.

YÖK'ten 2024 YKS'ye ek başvuru hakkı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 8-9 Haziran'da yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının mağduriyet yaşamamaları için ikinci geç başvuru hakkı tanıdı.

MEB ve TÜBİTAK'tan Dev Adım: Yerli ve Milli Elektronik Posta Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK işbirliğiyle geliştirilen yerli ve milli elektronik posta sistemi ile 100 bin okul ve eğitim kurumuna anlık iletişim imkanı geliştirilecek

Öğretmenler Arasında Ek Ders Ücretleri Tartışması: Neden Farklılık Var?

Öğretmenler arasında ek ders ücretleriyle ilgili yeni bir tartışma başladı. Bu tartışmanın ortaya çıkmasının sebebi, her öğretmenin aldığı ek ders ücretinin farklı olmasıydı. Örneğin, bir öğretmene 90 lira, diğerine ise 100 lira ödendiği görüldü. işte detaylar...

MEB'den okullara kutlama talimatı!

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda Kütüphane Haftası'nın kutlanması için talimatlarını duyurdu. 25 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek olan bu kutlamaların amacı, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphane kullanma sevgisini artırmaktır. Bakanlık, bu önemli haftanın nasıl kutlanacağına dair detayları içeren bir dizi yönerge yayınladı.

Final Okulları öğrenci ve öğretmenlerinden Down Sendromlu çocuklara jest

Final Okulları öğrenci ve öğretmenleri 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Özel Mavi Deniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde Down sendromlu öğrenciler ile buluşup birlikte müzik ve dans etkinlikleri yaptı.

Toplam 700 haber.