Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Burnu büyük olan erkeklerin...

Yıllar boyunca, çeşitli anekdotlarda, büyük elleri, ayakları veya burunları olan erkeklerin aynı zamanda büyük penis boyuna da sahip olduğu ileri sürülmüştü. Şimdi ise bilim insanları, uzun burunlu erkeklerle daha büyük penis boyu arasında bir bağlantı buldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

 

Güney Kore’deki Ulsan Üniversite Hastanesi’ndeki bir ekip tarafından yürütülen araştırma, bir çalışmanın 2021 sonuçlarını desteklerken bebekken daha yüksek testosteron seviyelerine maruz kalmanın organlarda farklılığa yol açtığını düşünüyor.

Hormonun erkek bebeklerin burun ve cinsel organlarının oluşumunda kilit rol oynadığı biliniyor. Araştırmada, burnu 4,5 cm uzunluğunda olan erkeklerin ortalama penis uzunluğunun 10 cm olduğu bulundu. Burnu 5,5 cm’yi aşanların ortalama boyutu 13,4 cm çıktı.

Daily Star’ın haberine göre, 30’lu yaşlarındaki 1.160 erkeği kapsayan son bulgular, büyük ayaklıların da daha geniş bir cinsel organa sahip olma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya koydu.

DÜNYA ORTALAMASI DA AÇIKLANDI

Araştırmacı Dr. Sungwoo Hong, “Burun boyutu, penis boyutunun önemli bir göstergesidir. Penis çevresi de ayak büyüklüğü ile artış gösterdi.”

“Birkaç çalışma da, doğum öncesi dönemde hormona maruz kalmanın üreme organlarının büyümesini etkilediğini öne sürdü.” dedi.

Çalışma, penis boyutlarıyla ilgili uluslararası karşılaştırmayı sunmak için dünyanın dört bir yanındaki penis boyutlarını karşılaştırdı. Araştırmada, dünya çapındaki ortalama penis boyutu ise yaklaşık 13,58 cm olarak çıktı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN