Normalden fazla çay tüketimi o hastalığa sebep olabiliyor

Ülkemizde sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak bilinen çay, kültürümüzde büyük bir öneme sahip. Günün hemen her saati içilebilen çay, yararları ile de pek çok uzman tarafından tavsiye ediliyor. Ancak her içecek gibi çayın da fazlası vücut için birçok zarar içeriyor. Özellikle 4-5 bardaktan fazla içilen çay, bakın vücutta neye sebep oluyor...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Son yıllarda ülkemizde ve dünya genelinde çay tüketiminin giderek arttığı bilinmekte. Özellikle çay tiryakilerinin günde 1 bardaktan fazla tükettiği çay, yararlarının yanı sıra fazla tüketildiğinde bazı rahatsızlıklara sebep olabilmekte.

Ülkemizde sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çay, özellikle 4-5 bardaktan fazla tüketildiğinde baş ağrısı, kalpte çarpıntı, elde titreme, mide bulantısı, sinir bozukluğu, demir eksikliği gibi pek çok probleme yol açabilmekte.

NORMALDEN FAZLA ÇAY TÜKETİMİ O HASTALIKLARA SEBEP OLUYOR!

Normalden fazla çay tüketimi ayrıca kansızlık ve uykusuzluk gibi problemlere de sebebiyet verebiliyor. Uzmanlar ideal çay tüketiminin günde 3 veya 4 bardak olduğunu söylüyor. İşte fazla çay tüketiminin yol açtığı rahatsızlıklar...

GASTRİT VE MİDE RAHATSIZLIKLARI

Çay kafein içeren bir içecek olarak bilinmekte. Kafein maddesi midede çeşitli asidik maddeler üresine sebep olmaktadır. Asidik maddeler vücudun absorbe edeceğinden fazla miktarda olduğunda ise midede çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir. Özellikle ülser, gastrit ya da mide kanseri gibi hastalığa sahip kişilerin çay tüketimini azaltmasında, hatta yeşil çay tercih etmesinde yarar var.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN