Bölge

Bölge Haberleri

Otomobil takla atarak şarampole yuvarlandı: 4 yaralı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 4 kişi yaralandı.

Dosso Dossi konseri iptal edildi: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden kısa açıklama

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, 18 Mayıs’ta Diyarbakır'da düzenleyecekleri konserin iptal edildiğini duyurdu. Konu hakkında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise “Biz bu konu hakkında açıklama yapmak istemiyoruz” dedi.

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye'yi temsil ediyor

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi'nde düzenlenen Conrad Challenge 2024'te Türkiye'yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye'deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA'nın Houston Uzay Merkezi'ne gitmeye hak kazandı.

DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Başkanı Mustafa Tekik gözaltına alındı.

1. Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi başladı

Adıyaman'da 1. Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi başladı. Adıyaman'ın eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri, ulusal ve uluslararası fotoğrafçılar tarafından fotoğraflandı.

Milletvekili Şan, sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklama yaptı

AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan, kentte yapımı devam eden sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Tutdere: 'Adıyaman'ımızı tozdan ve görüntü kirliliğinden kurtarıyoruz'

Adıyaman Belediyesi ekipleri, valilik işbirliği ile gerçekleştirilen çalışma kapsamında ana arterlerde enkaz temizleme ve malzeme serim çalışmalarına başladı.

'Yüzen adaları kurtarma projesi desteklenecek

Adıyaman Üniversitesi tarafından Yüzen Adaları Kurtarmak amacıyla hazırlanan proje desteklenmeye değer görüldü.

'Minik eller büyük hayaller' projesi Adıyaman'da devam ediyor

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile başlatılan proje kapsamında, 'Minik eller büyük hayaller' temalı etkinliklerde çocuklar eğlenirken öğreniyor.

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Gaziantep SANKO Okulları öğrencileri, First Lego League Explore Turnuvası 10. Sezon Türkiye Festivalinde, Kaşifler Bir Arada ödülü ve Duyarlı Kaşifler ödülünü kazandı.

Şahinbey'de fide dağıtımı devam ediyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz günler içerisinde dağıtımına başladığı fide dağıtımını Yeşilköy Mahallesi'nde devam ettirdi.

Kayıp çoban 3 gündür arazi, gölet, mağara ve metruk yapılarda aranıyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 4 gündür kayıp olanı çoban; arazide, gölet, mağara ve metruk yapılar gibi yerlerde aranıyor.

Ermenilerin 1915'te çıkardığı olaylarda Diyarbakır'da 120 civarında yönetici tutuklandı

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına açıklık getiren tarihçi Prof. Dr. Oktay Bozan, '24 Nisan tarihinde bir karar alınmış olunuyor. Bu kararda, Ermeni komitelerinin kapatılması, buradaki kişilerin tutuklanması ve bu kişiler hakkında gerekli tahkikatın yapılması istenmiş oluyor. 24 Nisan 1915'teki Osmanlı Devleti'nin aldığı bu karar üzerine Taşnak, Hınçak gibi cemiyetlerin kapatıldığını ve yetkilerinin tutuklandığını görüyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır'da da 120 civarında yönetici tutuklanmış' dedi.

Diyarbakır'da günlük 150 bin metrekarelik yeşil alanda çalışma yürütülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeşil örtü olarak bilinen çimlerin sağlıklı şekilde gelişmesini, park ve refüjlerin daha estetik görünmesini sağlamak için günlük 150 bin metrekare alanda çalışma yürütüyor.

Diyarbakır'da vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

GAÜN'lü akademisyen Tunus'ta sergi açtı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay Tunus'ta sergi açtı.

Gaziantep'teki feci trafik kazaları KGYS kameralarında

Gaziantep kent merkezinde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıyan feci trafik kazalarına ait görüntüler paylaşıldı.

GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO)nisanayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıylagerçekleştirildi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44'üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ'nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi.

Toplam 5242 haber.