Bölge

Bölge Haberleri

Mereto Dağı eteklerindeki öğrencilere doğal ortamda tiyatro eşliğinde diş sağlığı eğitimi

Batman'ın Sason ilçesinde bulunan 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerindeki köy okullarını dolaşan seyyar tiyatro ekibi ve beraberinde bulunan alanında uzman ekipler, hem çocukların yüzünü güldürüyor, hem de sağlık eğitimi veriyor.

Bayram coşkusu, sahada mücadele ederek yaşandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen 3x3 Basketbol Turnuvası ve Mini Futbol Şenliği organizasyonlarında büyük coşku yaşandı.

Kalp sağlığına dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çetin, kalp sağlığı için düzenli doktor kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

İşçilerin kaldığı prefabrikte çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Adıyaman'da toplu konut inşaatında çalışan işçilerin kaldığı prefabrikte çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

Gölbaşı'nda öğrenciler ağaç dallarına kuş yuvası astı

Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ağaçlara kuş yuvası astı.

Diyarbakır'da akasyalar çiçek açtı

Diyarbakır'da mis kokular saçan ve adeta baharın müjdecisi olan beyaz akasyalar çiçek açtı.

Adıyaman'da uyuşturucu madde ele geçirildi

Adıyaman'da jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta uyuşturucu madde ele geçirildi.

Düzensiz hurda taşıyan tırlara ceza yazıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde düzensiz hurda yükleyen tırlara ceza yazıldı.

Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan gruba 'balistik' operasyonu: 6 tutuklama

Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan gruba yönelik düzenlenen 'balistik' operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı.

Gaziantep'te tehlikeli yolculuk

Gaziantep'te hafif ticari bir aracın kasasının üstüne çıkarak yolculuk yapan bir kişi hayatını hiçe saydı. Bu tehlikeli anlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Koçkar şehitleri dualarla anıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Koçkar Mahallesinde, 1990'lı yıllardan bugüne kadar bölücü terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden güvenlik korucuları ve sivil şehitler, düzenlenen törenle anıldı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40 yaşında

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını düzenlediği bir dizi etkinlikle hizmet binasında Birlik Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda ihracatçı ve Birlik personellerinin katılımıyla kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in de konuk olduğu kutlama akşamında Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. İhracatçılar tarafından yoğun ilgiyle takip edilen etkinlikte dünün bugünün ve yarınının ekonomik şartları masaya yatırıldı.

Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, 'Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır'a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler' dedi.

Şırnak'ta oy vermeye giden asker ve polislere tepki gösteren kişiye soruşturma açıldı

31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te başladı

Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı.

'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel düzenlendi.

Kadooğlu'ndan ihracatçılara uyarı

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin 2023 yılı mali genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda konuşan Başkan Celal Kadooğlu, ihracatçılara, 'Finans yönetiminizi hassasiyetle yapın' uyarısında bulundu.

Dicle Nehri'nde sualtı görüntüleme cihazı ile ceset arandı

Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde erkek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlatan ekipler, ikinci günde yandan taramalı sualtı görüntüleme cihazı ile arama yaptı. Bir sonuca ulaşamayan ekipler, çalışmalara ara verdi.

HKÜ'de 'Adölesan İdiopatik Skolyoz' kongresi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından, 'Adölesan İdiopatik Skolyoz: Gaziantep' Kongresi, alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla HKÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde doğa dostu bir yaklaşımla gerçekleştirildi.

Toplam 5035 haber.