Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: Uçkuru kaptırmışsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemin ilk TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, 'Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez bu millet eser ister hizmet ister' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun "6'lı değil gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade, eser, hizmet ister" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Millet İttifakı'na, "Kandil'den Pensilvanya'ya kadar terör baronlarının destek çağrılarına bir gün olsun itiraz ettiniz mi? Hiçbirisi etmedi, edemezsiniz. Dirsek temasınız var, edemezsiniz. Uçkuru kaptırmışsınız, uçkuru" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

 

"AK Parti listelerinden milletvekili seçilen siz kardeşlerimi tebrik ediyorum. 27. dönemde milletvekili olarak çalışan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Gerek 28 Mayıs gecesi Külliye'de yaptığımız balkon konuşmasında herkese teşekkürlerimizi göndermiştik. Tarihin en kritik seçimlerinden birini zaferle taçlandıran her bir arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum. Seçim kararının alındığı tarihten itibaren canla başla çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

CUMHUR İTTİFAKI PAYDAŞLARINA SEÇİM TEŞEKKÜRÜ 

Bu seçimlerde kendi teşkilatlarımızın yanında Cumhur İttifakı'nda birlikte hareket ettiğimiz ortaklarımızda olağanüstü çaba harcadı. Kıymetli genel başkanlarla deprem bölgesindeki kardeşlerimizin acılarını beraber paylaştık. Seçim mitinglerimizde bizleri coşkuyla bağrına basan milyonları birlikte selamladık. Buradan beraber omuz omuza mücadele verdiğimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve tüm ülkücü kardeşlerimize, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve tüm Milli Görüşçülere, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve tüm Alperenlere, DSP Genel Başkanı Aksakal ve tüm arkadaşlarına, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ve arkadaşlarına, Sayın Sinan Oğan ve tavrını milli iradeden yana kullanan herkese teşekkür ediyorum. 

Tercihini demokratik yollarla gösteren tüm vatandaşlarımıza ve depremzedelerimize teşekkür ediyorum. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin desteğini asla unutmayacağımızın bilinmesini istiyorum. Yurtdışındaki vatandaşlarıma minnettarlığımı özellikle belirtiyorum. Gurbetçilerimiz sandıkları patlatarak Türkiye'nin iftihar meselesi oldular. 

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 16 MASA YANITI  

Dün İslam dünyasından bir ülkenin temsilcisi ziyaretime geldi ve dedi ki "Biz de AK Parti'ye çıkan oy yüzde 99." Tabi bunlar şunu gösteriyor, ne diyorlar 6'lı masa şimdi ne diyor, "Gerekirse 16'lı masa". Yetmez bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez bu millet eser ister hizmet ister. 

'BİZİM VATANDAŞIMIZIN HAYAT TARZI İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKAMIZ YOK'

Kıyıda kenarda ne varsa oy oranlarına bakmadan masaya topladılar. Proje namına millete elle tutulur tek bir şey sunamadılar. Masa hiçbir zaman bir kumar ve pazarlık masasından öteye geçemedi. Bu masaya ben kumar masası demedim. Noter masası da demedim. Diyen o masanın etrafındakiler. Olay bu kadar acı, bu kadar basiretsiz. Neticesi de ortada. Güya güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceklerdi. Sabah erken kalkanın bakanlık kaptığı ucube sistemi millete dayattılar.

'BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASAL DÜZENLEME ÇAĞRISI'

Vizyon ve proje açıklarının kapatabilmek için son yılların en kirli seçim kampanyasını birlikte yürüttüler. Videolarla mezhep ve etnik köken fitnesini körüklemeye kalktılar. Hayat tarzı üzerinden vatandaşa korku saldılar. Bay bay Kemal, bizim vatandaşımızın hayat tarzı ile yakından uzaktan alakamız yoktur. O sizin derdiniz. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni yasama döneminde başörtü meselesini Anayasa ile teminat altına alalım.

'UÇKURU KAPTIRMIŞSINIZ'

Kandil'den Pensilvanya'ya kadar terör baronlarının destek çağrılarına bir gün olsun itiraz ettiniz mi? Hiçbirisi etmedi, edemezsiniz. Dirsek temasınız var, edemezsiniz. Uçkuru kaptırmışsınız, uçkuru. Küresel güç odaklarından aferin almak için LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Siz LGBT'cisiniz. Yanınızdakiler de LGBT'ci. Ama ne AK Parti ne MHP ne diğer üyelerimizde böyle bir bela yok.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya başladık. İyi buğday ve arpa alım fiyatları ile üreticilerimizi sevindirdik. Toplumun çeşitli kesimlerine yönelik müjdelerimizi paylaştık. Asgari ücret görüşmeleri dün uzlaşma ile neticelendi. 2023 ikinci yarıda net asgari ücreti 11 bin 402 liraya yükselttik. Enflasyon üzerinde ara zammı gerçekleştirdik. Asgari ücreti yüzde 107 oranında artırmış olduk. 2002'ye göre ise reel olarak yaklaşık yüzde 312 artış göstermiştir. 

KİRA ARTIŞ ORANLARI

Kira artırım oranını yüzde 25 ile sınırlamıştık, 2023 Temmuz ayından itibaren yenilenecek sözleşmeler için de aynı uygulamayı sürdüreceğiz.

'BÜYÜKŞEHİRLERE DAHA FAZLA ASILACAĞIZ'

(Yeni Anayasa) 28. Dönem TBMM bunu yapabilecek temsil kabiliyetinde. Yeni Meclisimiz Türkiye Yüzyılı'nın kurucusu olacaktır. 

Seçimlerde elde ettiğimiz psikolojik üstünlüğü yeni hamleler ile sağlamlaştıracağız. Hedefimiz son seçimlerde el değiştirenler başta olmak üzere daha fazla belediyeyi kazanmaktır. Büyükşehirlere daha fazla asılacağız.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN