Memur maaşlarına enflasyon kararı! Enflasyon farkı maaşlara aylık yansıyacak

TÜİK'in mart ayı enflasyon oranlarını açıklamasının üzerine gündemden düşmeyen memur ve emekli maaşlarındaki erimeye yeni bir çözüm fikri atıldı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuya ilişkin yaptığı açıklamada enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması gerektiğini savundu. Önder Kahveci açıklamalarında neler dedi? Ekonomik zorluklarda memur ve emeklilere ne gibi çözümler getirilmeli?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Her ay artmaya devam eden enflasyon başta memur ve emekliler olmak üzere tüm vatandaşların nakit alım gücünü düşürüyor. Maaşı masraflara yetmeyen memurlar her ay maaşlarının biraz daha erimesine karşılık tepkilerini arttırırken sendikalardan konuya ilişkin çalışmalar ve çözüm önerileri geliyor.

Enflasyon farkı aylık olarak yansıtılmalı!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur ve emekli maaşları hakkında yaptığı açıklamada enflasyona karşı alım gücünün korunması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle memurlara enflasyon farkının her ay yatırılması gerektiğini belirten Kahveci;

“Memur ve emeklilerimiz önümüzdeki süreçte daha da artacak olan enflasyondan korunmalı, alım güçleri artırılmalıdır. Bunu sağlamak için mutlak surette ilave ek ödeme emekli maaşlarına yansıtılmalı, çalışanlara refah payı verilerek, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak ödenmesi yoluna gidilmelidir. Bu dakikadan itibaren yetkililerimizin memur ve emekliler üzerinde oluşan ekonomik yaraları sarması en öncelikli konu olmalıdır” ifadelerin kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN