İnsan ömrünü 200 yıla çıkaracak ilaç! 10 yıl içinde piyasada!

Bilim insanları, insanların 200 yıl yaşamasını sağlayacak bir ilaç üzerinde çalışıyor. Zombi hücreleri yok ederek yaşlandırmayı geciktiren ilacın 10 yıl sonra piyasada olması bekleniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Ölümsüzlük ve uzun yaşamın sırrını çözmek üzerine bilim insanları yıllardır çalışmalar yapıyor. Bu konuda henüz kesin bir formül elde edilebilmiş değil. İngiliz bilim insanları, ölümsüzlüğün olmasa da insan ömrünü 200 yıla çıkarmanın sırrını çözmüşe benziyor.

Biyolog Dr. Andrew Steele, kısa süre önce uzun ömür üzerine yeni bir kitap yazarak gelişmeyi duyurdu. Steele, doku fonksiyonunu bozan hücrelerin yok edilmesine odaklanan ilaçlar sayesinde yaşam süremizi uzatabileceğini söyledi.

Dr. Steele şu ifadeleri kullandı: “Her birkaç yılda bir, insan ömrü üzerinde bir tür temel sınır öneren araştırmalar ortaya çıkıyor, ancak her zaman çok önemli bir parçayı kaçırıyorlar. Yaşlanma sürecini daha önce hiç tedavi etmeyi denemedik. İnsanların 200 yaşına kadar yaşayamamalarının fiziksel veya biyolojik bir nedenini göremiyorum - zorluk, biyomedikal bilimini bunu mümkün kılmak için geliştirip geliştiremeyeceğimizdir.”

Dr. Steele, yaşlanmayı hızlandıran, bölünmeyi durduran, biriktiren ve ardından vücudumuza bileşikler salan yaşlanmış veya 'zombi' hücreleri hedef alan senolitiklerdeki gelişmelere işaret etti.

Bu hücreleri vücudumuzdan temizleyen hapların insanlar üzerinde deneme aşamasında olduğunu ve önümüzdeki on yıl içinde piyasada olabileceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN