Dar gelirli ailelere 5 bin TL aile yardımı devam ediyor! Hane başı destek ödeme şartları neler?

Devlet dar gelirli ailelerin cebini rahatlatacak çözüm önerilerini sunmaya devam ediyor. Aile Destek Paketi kapsamında ödeme miktarı 5 bin TL'ye yükselecek. Başvuru şartları ve detaylar ortaya çıktı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Türkiye’de son yıllarda artan ekonomik sorunlar nedeniyle birçok vatandaş zorluk yaşamaya başladı. Bu kapsamda devlet tarafından sosyal yardımların sayısı ve miktarı da artırıldı. Nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlara devletten farklı miktarda ödemeler yapılıyor.

2024 yılında da destek miktarında artış yapılması yönünde vatandaşların beklentisi artmış durumda. Son dönemde ihtiyaç sahibi hanelere ödenen Aile Destek Program sağladığı destek ile birçok kişiye fayda sağlamıştı. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere her ay ekonomik destek sağlanmaya devam ediyor.

DESTEK ÖDEMELERİNDE MİKTAR ARTIYOR!

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik destek ödemelerinde miktar artacak. Asgari ücret zammı başta olmak üzere 2024 Ocak ayından itibaren memur ve emekli maaş zamları da dikkate alınarak pek çok destek ödemesinde miktar artacak.

Menemen Haber’de yer alan bilgilere göre, Aralık ayı itibariyle 5.000 TL yardım ödemesi başvurularının başladığı aktarılıyor. Ödemlerin Aile Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirileceği ifade ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler kapsamında 5 bin TL hesaplara aktarılacak.

DESTEK MİKTARI 5 BİN TL’Yİ BULUYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere birçok farklı kalemde destek ödemesi yapılıyor. Bu kapsamda Aile Destek Programı kapsamında yer alan kişiler 850 TL ile 1.250 TL arasında ödeme alıyor. Buna ek olarak kiraya gücü yetmeyen ailelere 3.500 TL kira yardımı, 438 TL doğal gaz desteği ile toplamda 5 bin TL destek veriliyor.

Hane içinde kişi başına düşen gelir ve genel maddi durumlarına göre ödeme miktarı ve destek sayısı da değişiyor. Çocuk bileşeni yardımları ve diğer yardımlar da eklendiğinde sosyal destek ödemelerinde miktar bir hayli artıyor. Ancak tek başına Aile Destek Programı’ndan yararlanan kişiler en fazla gelir durumuna göre 1.250 TL ödeme alabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN