Hazine ve Maliye Bakanlığı 300 Memur Alımı Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından memur alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre toplamda 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı olacak. İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alım şartları

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Türkiye'de milyonlarca kişi memur alımlarını yakından takip ediyor. Bu noktada önemli bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı yapılacağını duyurdu. Bakanlığın resmi internet adresinden yapılan duyuru ile toplamda 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı gerçekleştirileceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı şartları nelerdir, ne zaman alım yapılacak, KPSS puanı kaç olmalı gibi detayları derledik.

BAKANLIK 300 VERGİ MÜFETTİŞİ YARDIMICI ALACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 26 Aralık 2023'te yayımladığı ilanla bakanlık bünyesinde çalıştırılmak üzere memur alımı yapılacağını duyurdu. Alınacak 300 Vergi Müfettişi Yardımcısının Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda görevlendirileceği ve alımın 2024 yılında gerçekleşeceği bildirildi. İlanda adaylardan aranan şartlar ve kontenjan bilgileri de açıklandı.

Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Hukuk Fakültesi mezunu 270 kişi ve Mühendislik Fakülteleri mezunu 30 kişi alacak.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI MEMUR ALIM ŞARTLARI NELER?

Yayınlanan ilanda Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur şartları paylaşıldı. Buna göre 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde sıralanan nitelikler ilk şartlar olacak.Buna göre; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları öncelik olacak.

BAKANLIĞIN KPSS ŞARTI VAR MI?

Hazine ve Maliye Bakanlığının memur alım ilanında KPSS şartı da aranacak. Vergi Müfettişi Yardımcısı olmak isteyen kişiler için adayların 2022 veya 2023 yılında gerçekleştirilen KPSS'de en az 80 puan almış olması gerekecek. Konuyla ilgili verilen detayda şu ayrıntılara verildi;

ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları için KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar.
ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının; endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, fizik mühendisliği, kimya mühendisliği, işletme mühendisliği, matematik mühendisliği bölümü mezunları için KPSSP1, KPSSP2 ve KPSSP3 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar.


VERGİ MÜFETTİŞİ YARDIMCISI SINAV TARİHİ AÇIKLANDI

Bakanlık, başvuracak adaylara yazılı ve sözlü sınav yapılacağını duyurdu. Yazılı sınavda başarılı olamayanların sözlü sınava çağrılmayacağı bildirildi. Giriş sınavı, 23 Mart 2024 Cumartesi ve 24 Mart 2024 Pazar günü Ankara'da sabah ve öğleden sonra toplamda dört oturum şeklinde yapılacak.

Ayrıca giriş sınavı, endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, fizik mühendisliği, kimya mühendisliği, işletme mühendisliği, matematik mühendisliği bölümü mezunları için test usulünde 23 Mart 2024 (Cumartesi Günü) tarihinde Ankara'da sabah olmak üzere tek oturum halinde yapılacak.

Ayırca sınav başvuruları 12 Şubat Pazartesi günü 08.30'da başlayıp 23 Şubat Cuma saat 17.30'da sona erecek. Başvurular bakanlığın resmi internet sitesinden elektronik ortamda yapılacak. Başvuru esnasında adayın son 1 ayda çekilen vesikalık fotoğrafı ve el yazısıyla yazılan özgeçmişin sisteme yüklenmesi gerekiyor. Ayrıca sınav başvuru formu da çıktısı alınarak imzalandıktan sonra sınava girerken görevliye teslim edilmesi gerekiyor.

Sınava başvuru şartları ise şu şekilde;
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak.


Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.(01.01.1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.)


Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.


En az dört yıllık yükseköğretim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, fizik mühendisliği, kimya mühendisliği, işletme mühendisliği, matematik mühendisliği ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.


Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak.


Başvuruyu, (https://www.hmb.gov.tr) elektronik adresinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan giriş sınavı duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak.


ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri için KPSSP17, KPSS18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 1.350 aday arasında bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)


ÖSYM tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının; Endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, fizik mühendisliği, kimya mühendisliği, işletme mühendisliği, matematik mühendisliği bölümü mezunları için KPSSP1, KPSSP2 ve KPSSP3 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 150 aday arasında bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)


Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak.


Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunmak.


“Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği” hükümlerinde belirtilen şartları taşımayan veya bu durumu sonradan tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN