Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den SON DAKİKA Omicron varyantı açıklaması! 50 Derslik kapatıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya Valiliği'ne yaptığı ziyaret sırasında yüz yüze eğitim ile ilgili net mesajlar verdi. Bakan Özer, Omicron varyantının hızla yayılmasına rağmen okullardaki durumun kontrol altında olduğunu ifade etti. Özer, '850 bin derslikten bugün itibarıyla sadece 50 tanesi vaka veya temas nedeniyle eğitime ara verdi. Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında.' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya programı kapsamında Konya Valiliği'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında basın mensuplarını bilgilendiren Özer, dün ikinci dönemi başlayan eğitim öğretim yılı ile ilgili değerlendirme yaptı. Özer, ilk dönemde olduğu gibi ikinci dönemde de yüz yüze eğitimden taviz vermeyeceklerini ifade etti. Özer, Omicron varyantını yayılım hızına dikkat çekti, okullarda ise bulaşın son derece düşük olduğunu söyledi. Özer, "Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında." dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün ikinci dönemi başlayan 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özer'in yüz yüze eğitimde kararlılık vurgusu yaptığı açıklaması şöyle:

Dün itibarıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına yüz yüze eğitim ile, aynı kararlılık ile başladık.

71 bin 320 okulumuzda, ilk dönem kesintisiz yüz yüze eğitime nasıl devam ettiysek, ikinci dönemde de aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz.

850 bin derslikten bugün itibarıyla sadece 50 tanesi vaka veya temas nedeniyle eğitime ara verdi.

Şu an itibarıyla Omicron varyantının yayılımı çok hızlı olsa da, okullarımıza yansıması son derece düşük. Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında.

Maske, mesafe ve hijyene devam ederek yüz yüze eğitimi devam ettireceğiz. Okul dışında da kurallara uymak önemli.

Tüm velilerimiz ve tüm vatandaşlarımızdan istirhamım sağlık kurallarına uymaları. Bu süreç ilk dönem olduğu gibi devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN