Akaryakıt zammı sonrası Erdoğan'ın 30 yıl önceki videosu gündem oldu: Saf olma, kendine gel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dev akaryakıt zammını Avrupa'daki benzin fiyatlarını karşılaştırarak savundu. 30 yıl önce benzer bir savunmayı yapanlara Erdoğan'ın verdiği yanıt gündem oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

 

Akaryakıta ÖTV artışını içeren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla önceki gün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL’ye yükseldi. ÖTV artışından sonra motorinin litresi 33 lirayı geçti, benzin 35 liraya dayandı.

Ülke genelinde artan tepkiler üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı zamları savundu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Avrupa ülkelerindeki akaryakıt fiyatlarının tablosu verilerek “Akaryakıtta hâlâ Avrupa’nın en ucuz 4. ülkesiyiz” denildi.

“EKONOMİDE KAİDE ALIM GÜCÜYLE ÖLÇÜLÜR”

Bakanlığın bu savunması, kararda imzası bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 90’lı yıllarda Refah Partisi milletvekili adayı iken, DYP-SHP iktidarını eleştirdiği konuşmayı akla getirdi.

– Almanya'daki çalışmayan işçi Ahmet Türkiye'deki çalışan işçi Ahmet'ten aylık geliri itibariyle, çocuk paralarını katmıyorum, dikkat edin 1280 kere daha fazla huzur içinde, refah içinde yaşıyor.

– Ama benim saf kardeşim de diyor ki, doğru ya hakikaten Almanya'da 1 Mark. 1 Mark kaç para şimdi bin 200 lira e bizde benzin bin 125 lira bak bizde benzin daha ucuz. Saf olma, kendine gel. Çünkü ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN