WhatsApp'ta bir devir kapandı: Artık herkesi arayamayacaksınız!

WhatsApp artık bilinmeyen aramaları otomatik olarak sessize alacak. Böylece dolandırıcı veya spam aramaları susturabileceksiniz.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

WhatsApp, spam ve dolandırıcılık tehlikesine karşı yeni bir özellik alıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamaya göre, WhatsApp artık bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak sessize alma yeteneğine sahip olacak. Böylece kayıtlı olmayan numaralardan gelen aramalar filtrelenecek.

WhatsApp, Bilinmeyen Arama Susturma özelliği aldı

WhatsApp gizlilik odaklı yenilikler kazanmaya devam ediyor. Mesajlaşma uygulamasına gelen yeni özellik, , istenmeyen aramaları filtreleyerek kullanıcılara daha fazla koruma sağlayacak. Özelliği aktif etmeniz durumunda, bilinmeyen numaralardan gelen tüm aramalar susturulacak ve sesli veya görsel bildirim almayacaksınız.

Özelliği aktifleştirmek isterseniz Gizlilik > Aramalar > Bilinmeyen Aramaları Sustur yolunu izleyebilirsiniz. Bu ayar sonrasında bildirim görmeyecek olsanız da, sessize alınan aramaları, aramalar listesinden kontrol edebilirsiniz. Bu listede “susturulmuş bilinmeyen arayan” notu yer alacak.

WhatsApp, son özelliği spam aramalara karşı geliştirdi. İlk olarak makine öğrenimi odaklı bir sistem geliştiren platform, spam aramaları otomatik olarak tespit eden bir sistem geliştirdiğini söyledi. Buna göre bilinmeyen aramaların yüzde 50’si kullanıcıdan önce susturuluyordu.

Yeni aramayı susturma özelliği dikkat çekici olsa da, hala eksikleri bulunuyor. Örneğin bu özelliği aktifleştirdiğinizde rehberinizde kayıtlı olmayan biri otomatik olarak sessize alınacak. Böylece tanıdığınız biri olsa bile aramayı görmeyeceksiniz.

WhatsApp ayrıca kullanıcılara gizlilik özelliklerini tanıtan bir “Gizlilik Kontrolü” sundu. Bu araç, platformda bulunan çeşitli gizlilik seçeneklerini ele alarak kullanıcılara anlatıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN