Memur maaş zammı düzenlemesinde ayrıntılar netleşmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş Kongresi'nde yaptığı açıklamada en düşük memur maaşlarının ilk etapta 15 bin liraya yükseltileceğini ve Temmuz ayında enflasyon farkı ve refah payıyla birlikte bu rakamın 22 bin liraya ulaşacağını duyurmuştu. Seçim sonrası verilen sözlerin tutulacağını vurgulayan Erdoğan, daha sonra resmi ağızlardan bu rakamın 'net' olduğu belirtilmişti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Manisa'da kaybolan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Begüm Altınkıran'ın ailesi, onun Müge Anlı ile Tatlı Sert programına çıkarak kayıp durumunu açıkladı. Ancak canlı yayına bağlanan Begüm, kendisinden 32 yaş büyük olan muhasebe öğretmeni Murat Gümüş ile gizlice evlendiğini ve mutlu olduğunu söyledi. Begüm'ün öğretmeni olan Murat Gümüş ise iddialardan dolayı şikayetçi olacağını belirtti.

Begüm Altınkıran, ailesiyle birlikte yaşadığı evden karne almak üzere ayrıldığı cuma gününden beri kayıptı. Ailesi, endişeyle onu ararken Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurarak yardım istedi. Ancak programda canlı yayına bağlanan Begüm, 50 yaşındaki öğretmeniyle gizlice evlendiğini ve ailesinin tepkisiyle karşılaştığını açıkladı. Kendi rızasıyla evlendiğini ve mutlu olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş Kongresi'nde yaptığı açıklamada en düşük memur maaşlarının ilk etapta 15 bin liraya yükseltileceğini ve Temmuz ayında enflasyon farkı ve refah payıyla birlikte bu rakamın 22 bin liraya ulaşacağını duyurmuştu. Seçim sonrası verilen sözlerin tutulacağını vurgulayan Erdoğan, daha sonra resmi ağızlardan bu rakamın 'net' olduğu belirtilmişti.

Düzenleme ne zaman Meclis'e gelecek?

Memur maaş zammı düzenlemesinin önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor. Çalışma Bakanlığı bu sıralar konu hakkında gerekli çalışmaları yapıyor.

Mesleksel dokunuşlar yapılacak mı?

En düşük memur maaşının 22 bin lira olarak açıklanmasından sonra öğretmenlik, sağlık personelleri gibi mesleklerin ne kadar maaş alacağı merak konusuydu. Lise mezunu memurun 22 bin lira alacağı ortamda öğretmenlerin, sağlık personellerinin ya da diğer ihtisas gerektiren meslek gruplarının da bu rakamda ücret alması kamuda çalışma barışını bozacağı için konu hakkında da mesleksel dokunuşlar yapılması bekleniyor.

Aile yardımı, çocuk yardımı ve vergi dilimleri dahil mi?

Bunun yanı sıra kamuda 11 bin 800 lira olarak ifade edilen en düşük memur maaşı aile yardımı ve çocuk yardımı dahil edilerek lanse ediliyor. Buna istinaden 22 bin lira ücreti çocuk yardımı ve aile yardımı dahil edilerek açıklanmış olma ihtimali yüksek. Lakin memurların hemen hepsi yüzde 20'lik vergi dilimine girmiş durumda. Yine açıklanan rakam vergi dilimleri dahil edilmiş yok yoksa bu göz önüne alınarak mı açıklanmış sorusu belirsizliğini sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN