WhatsApp'ın sevilen özelliği artık Telegram'da!

Telegram WhatsApp'ın sevilen özelliği olan sesli mesajlar, fotoğraflar ve videolar için bir kez görüntüle seçeneğini kendi bünyesine katıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Ocak ayı Telegram için oldukça yenilikçi bir ay oldu. Birçok yeniliğin ardından Telegram nihayet çok beklenen özelliği artık kullanıma sunuyor. Tıpkı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta olduğu gibi Telegram’da da sesli mesaj ve fotoğraflar için bir kez görüntüle özelliği yer alacak. İşte detaylar…

Telegram sesli mesajlar ve fotoğraflar için bir kez görüntüle seçeneği sunacak!

Telegram, ocak ayındaki özelliğinin bir parçası olarak “bir kez görüntüle” seçeneğini etkinleştiriyor. Aslında kelime anlamıyla yükseltecek demek daha doğru olur. Zira Telegram bu özelliğin ilk adımını 2023 yılının eylül ayında kullanıma sundu. İlk başta Telegram bir kez görüntüle seçeneğini yalnızca fotoğraflar ve videolar için değerlendirdi.

Artık yepyeni özelliklerle birlikte bir kez görüntüle seçeneğini genişletiyor. Peki bu güncellemeyle birlikte hangi özellikler yer alıyor? Telegram, video ve sesli mesajlar, video veya sesli mesaj gönderirken kaydı duraklatma yeteneği ve yeni okuma zamanı kontrolleri dahil olmak üzere bir dizi yükseltme yapmayı planlıyor.

Peki kullanıcılar bu özellikten nasıl faydalanacak? Kullanıcıların kaydı başlatmak için mikrofon simgesine basması yeterli. Ardından alıcının sesli mesajı duymasına veya video mesajına yalnızca bir kez bakmasına izin vermek için “bir kez görüntüle” simgesine dokunarak yukarı çekmesi gerekiyor.

Ek olarak Telegram, aynı menü aracılığıyla sesli ve görüntülü mesajların kaydını duraklatma ve devam ettirme özelliğini de kullanıma açıyor. Telegram ayrıca, bire bir sohbetlerde karşı tarafın mesajınızı okuduğunu görebilmesi için bir yol da ekliyor. Tabii okundu bilgisinin gizli kalmasını istiyorsanız bu özelliği ayarlardan kapatabilirsiniz.

Telegram yeni özellik paketi çerçevesinde ücretli kullanıcıları da ihmal etmedi. Telegram premium kullanıcıları için bazı yeni özellikler de sunuyor. Artık premium kullanıcılar, okuma sürelerini ve okundu bilgileri gizleyebilecekler. Ancak herkese açık gruplarda paylaşılan mesajlarda okundu bilgisini gizlemek mümkün değil.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN