TikTok kapanabilir! Laz Kızı lakaplı kullanıcı hesap yetkilileri harekete geçirdi

TikTok adlı sosyal medya platformunda müstehcen yayın yapanlar hakkında ciddi bir takip başlatıldı. Hatta Laz Kızı lakaplı kullanıcı gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Bu olayın ardından TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok yöneticileri ile bir araya gelmişti. Bu toplantının ardından ciddi kararlar alındı.

Sosyal medyada özellikle TikTok üzerinden yapılan müstehcen paylaşımlar son günlerde gündem olmuştu. 'Laz kızı', 'Donsuz Kelly', '1 milyon beğenide romantik anım var' yayınları tepki toplamıştı. Peş peşe yaşanan olaylar sonrası yetkililer harekete geçti. Tiktok ile yapılan görüşmeler sonrası radikal kararlar alındığı ifade edildi. 

Sosyal medya platformu TikTok üzerinden para kazanma amacıyla yapılan müstehcen canlı yayınlar son günlerde gündem olmuştu. 'Laz kızı', 'Donsuz Kelly' gibi takma isimlerle birçok kişi yaptıkları müstehcen yayınlarla para kazanıyorlardı. Toplumda tepkilere yol açan olaylar sonrası harekete geçildi. TikTok'ta müstehcen yayın yapıp para kazanan fenomenlere yönelik ciddi yaptırımlar geliyor.

Genci de yaşlısı da o skandal görüntülere tepki gösteriyordu. Artık TikTok'ta müstehcen yayınlar anında kesilebilir, hesaplar da anında kapanabilir.

Bu tür yayınlardan rahatsız olanlara da önemli bir görev düşüyor. O hesaplarla ilgili ne kadar kısa sürede çok sayıda şikayet olursa platform o hesapları anında kapatabiliyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN